Tässä ovat kesän trendaavimmat elektroniikkatuotteet – sähköpotkulaudat kasvattavat yhä suosiotaan

Kesälomakausi näkyy myös elektroniikan suosiossa. Juuri nyt kovassa huudossa ovat kannettavat kaiuttimet, langattomat kuulokkeet ja sähköpotkulaudat.

Kesälomalla laukkuun pakataan kevyttä elektroniikkaa, joka viihdyttää käyttäjäänsä lomamatkoilla ja laiturin nokassa. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datan mukaan suureen suosioon ovat nousseet muun muassa helposti mukaan napattavat kannettavat kaiuttimet sekä langattomat kuulokkeet, joiden avulla onnistuu musiikin lisäksi myös äänikirjojen ja podcastien kuuntelu.

– Kannettavien kaiuttimien markkinoilla JBL-merkin kaiuttimet ovat nyt ylitse muiden. Hintaoppaan kymmenestä haetuimmasta mallista kahdeksan on JBL:n malleja. Matkakaiutin on monen lomailijan ehdoton varuste rannalle, piknikille, mökille tai kesän juhliin, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Bluetooth-kaiuttimet kulkevat kätevästi mukana minne vain. Kuvassa JBL Flip 4.

Suosituimmaksi malliksi on noussut JBL Charge 3, jonka saa halvimmillaan 98 euron hintaan kun taas kalleimmassa kaupassa kaiuttimesta saa maksaa 179 euroa. Vertailemalla ostoksen hinnassa voi siis säästää reilun 80 euron verran. Malli sopii erinomaisesti myös vesileikkien äärelle, sillä vedenkestävää laitetta roiskeet eivät haittaa. Mallia voi myös kauko-ohjata kännykällä.

Myös langattomat kuulokkeet ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisen varmasti. Jo pitkään suosiossa ovat olleet Applen langattomat nappikuulokkeet AirPodsit, jotka ovat niin sanottua in ear -mallia. Toiselta sijalta löytyvät Sony WH-1000XM3 over ear -kuulokkeet, joista löytyy myös aktiivinen melunvaimennus. Kolmannelle sijalle pääsee Bosen QuietComfort 35 II -malli, joka toimii niin ikään myös vastamelukuulokkeina.

Sähköpotkulaudat ovat tämän kesän hitti

Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunkikuvaan rantautuneet sähköpotkulaudat kasvattavat yhä suosiotaan myös Hintaoppaassa. Sähkömallit ovat syrjäyttäneet perinteiset potkulaudat, sillä Hintaoppaan kymmenestä suosituimmasta potkulautamallista kaikki ovat sähkökäyttöisiä. Kesäkuussa potkulautamallien haut kasvoivat lähes 50 prosenttia toukokuuhun verraten. Eniten etsitään Xiaomin malleja, toiseksi eniten Denverin lautoja ja kolmanneksi eniten Ninebot by Segway:n malleja.

Sähköpotkulaudat ovat tulleet tulleet tutuiksi Helsingin katukuvassa kuluvan vuoden aikana.

Tämän hetken suosikkimalli on Xiaomin MiJia M365, joka on myyty loppuun useista paikoista. Mallin suosion kehitys on ollut huimaa, sillä se on noussut kevään aikana koko Hintaoppaan 13. suosituimmaksi tuotteeksi. Toiseksi suosituin malli on Ninebot by Segway ES2, jonka saa edullisimmillaan 539,95 euron hintaan. Kolmanneksi eniten haetaan Denverin hiukan edullisempaa SCK-5300 -mallia, jonka alin hinta liikkuu 150 euron tuntumassa.

Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille.

Hintaopas.fi:ssä on 783 verkkokauppaa, 3 150 000 indeksoitua hintaa, 183 000 indeksoitua tuotetta.

Suosituimmat kannettavat kaiuttimet top 3

  1. JBL Charge 3, 98€
  2. JBL Xtreme, 149€
  3. JBL Boombox, 299€

Suosituimmat langattomat kuulokkeet top 3

  1. Apple AirPods, 169,90€
  2. Sony WH-1000XM3, 299€
  3. Bose QuietComfort 35 II, 279€

Suosituimmat sähköpotkulaudat top 3

  1. Xiaomi MiJia M365, 449€
  2. Ninebot by Segway ES2, 539,95€
  3. Denver SCK-5300, 149€

Hintatiedot tarkistettu 3.7.2019.

Kuvat: Mikko Autio

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.