Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällaisenkin puhelimen Nokia aikanaan kehitti: mysteerinä pysynyttä Katayaa ei ikinä julkaistu – nyt esillä videolla

Nokia-puhelinten historiasta on noussut vanhan puhelinliiketoiminnan alasajon jälkeen esiin useita kehitteillä olleita puhelinmalleja, joita ei lopulta ikinä julkistettu ja tuotu markkinoille.

Yksi näistä puhelimista tunnetaan Kataya-koodinimellä. Puhelimen prototyyppiä kaupiteltiin hiljattain eBay-markkinapaikalla ja nyt puhelin on nähty lyhyessä esittelyssä myös alta löytyvällä videolla, jonka julkaisi LoveNokia-sivusto.

Kataya on tietyiltä osin mysteeri, sillä siitä tiedetään hyvin vähän eBay-myynti-ilmoituksessa nähtyjen kuvien ja nyt esille nousseen videon lisäksi. Puhelin kuitenkin näyttäisi olevan varustettu käyttöjärjestelmällä, joka on erilainen kuin mikään mitä Nokia on julkisesti esitellyt.

Nokian tiedetään kehittäneen Maemon / MeeGon rinnalla edullisempiin älypuhelimiin esimerkiksi Meltemi-nimellä tunnettua käyttöjärjestelmää, josta on myös paljastunut ainakin vielä toistaiseksi vain vähän yksityiskohtaisempia tietoja tai materiaaleja.

Kataya-prototyypin ja sen pakkauksen sisältämien tekstien perusteella puhelin on suunniteltu Oulussa ja ohjelmiston kehitystyötä on tehty myös Tampereella. Lisäksi on nähty viittaus Qt-kehitysympäristöön sekä teksti Built on Krakatau, jonka tarkempaa merkitystä ei ole tiedossa.

Ilmeisesti Kataya käyttää Nokian Maemo-puhelimen N900:n USB-ajureita, mikä voi vihjata puhelimen kehityksen ajankohdallisesti asettuvan mahdollisesti noin vuoden 2009 tienoille.

 

 

 

 

Katayan pakkauksesta löytyy myös viittaus ääniohjauksen hyödyntämiseen puhelimen käyttöönoton yhteydessä.
Katayan pakkauksesta löytyy myös viittaus ääniohjauksen hyödyntämiseen puhelimen käyttöönoton yhteydessä.