Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suuri muutos pian Facebookiin? Tykkäysmäärien piilottaminen harkinnassa

Facebook on vahvistanut TechCrunchille kokeilevansa tykkäysten piilottamista myös Facebook-sovelluksessa. Kokeilun aikataulua tai laajuutta ei kuitenkaan ole vielä kerrottu.

Facebookissa aiotaan kokeilla tykkäysmäärien piilottamista tulevaisuudessa. Sovellusten koodista löytyneeseen vihjaukseen saatiin vahvistus, kun Facebook vahvisti suunnitelmansa virallisesti. Yhtiö ei kuitenkaan kertonut mitään tarkempia tietoja, joten toistaiseksi kaikki on spekulaation varassa.

Tältä näyttää Facebook ilman tykkäyksiä. Kuva: Twitter-käyttäjä Jane Manchun Wong.
Tältä näyttää Facebook ilman tykkäyksiä. Kuva: Twitter-käyttäjä Jane Manchun Wong.

Tykkäysmäärien piilottamista testattaneen mielenterveyssyistä, tykkäykset kun kiihdyttävät helposti vertailua käyttäjien kesken. Toinen painava syy saattaa olla käyttäjien sitouttaminen – kun tykkäyksistä ei tarvitse kantaa huolta, saattavat ihmiset käyttää enemmän aikaa Facebookissa ja myös julkaista tiuhemmin.

Instagramin tykkäyksien piilottamiskokeilu on ollut käynnissä jo kuukausia.
Instagramin tykkäyksien piilottamiskokeilu on ollut käynnissä jo kuukausia.

Facebook aloitti samanlaisen kokeilun omistamassaan Instagram-kuvapalvelussa jo huhtikuussa. Myöhemmin kokeilua laajennettiin seitsemään maahan, joten alustavat tulokset vaikuttavat olleen positiivisia, vaikka virallisisesti testin sujumisesta ei olekaan vielä tiedotettu.

Facebook aloittanee tykkäysmäärien piilottamiskokeilun lähitulevaisuudessa ja pienellä käyttäjäkunnalla. Todennäköisintä lienee, että Instagram-kokeilun tavoin julkaisun tekijä näkee yhä tykkäysmäärät, mutta muille käyttäjille näkyvissä on ainoastaan muutama tykännyt, eikä varsinaista numeraalista määrää.