Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaismiehen kehittämä kuvasovellus haastaa Instagramin

Suomalaisen Timi Koposen kehittämä Ultralight-sovellus haastaa tosissaan kansainväliset isot kuvasovellukset kuten Instagramin. Sovellus on julkaistu App Storessa.

Kyseessä on kuvien muokkaamiseen tarkoitettu sovellus, jonka Koponen on suunnitellut ja kehittänyt vapaa-ajallaan. Sovelluksen käyttöliittymässä on haettu skandinaavista minimaalisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Kuvien editointityökalut "leijuvat" kuvien päällä.

– Monet mobiilikäyttäjistä muokkaavat kuviaan ennen niiden jakamista sosiaalisessa mediassa. Tätä ennen on ollut haastavaa kokeilla erilaisia tyylejä ja silti lopuksi hienosäätää kuva juuri sellaiseksi kuin haluaa. Yritin tuloksetta löytää täydellistä sovellusta kuvien editoimiseen, jolloin syntyi ajatus Ultralightista. Tavoitteeni oli luoda jotakin uutta ja omannäköistä, Koponen kertoo.

​

Ultralightissa on kaikkiaan 22 erilaista preset-filtteriä, joita voi kustomoida haluamallaan tavalla. Filtterit koostuvat kuuden erilaisen työkalun yhdistelmistä. Tulevaisuudessa tavoitteena on antaa käyttäjille mahdollisuus tallentaa ja kerätä filttereitä omaksi räätälöidyksi kokoelmaksi.