Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalainen peliyhtiö Next Games yhteistyöhön Netflixin kanssa – kehitteillä Stranger Things -mobiilipeli

Suomalainen peliyhtiö Next Games on kertonut kehittävänsä mobiilipeliä Netflixin Suomessakin suuren suosion saavuttaneen hittisarja Stranger Thingsin pohjalta.

Pelin jukaisu Android- ja iOS-laitteille ajoittuu vuoteen 2020.

Next Gamesin mukaan kehitteillä oleva peli on helposti lähestyttävä sijaintipohjainen pulmapeli, joka ammentaa visuaalista inspiraatiota 80-luvun tv-piirrossarjoista. Karttaelementin kautta pelaaja pääsee seikkailemaan Stranger Thingsin maailmassa ja päihittämään hauskan pulmapelimekaniikan avulla tv-sarjasta tuttuja hirviöitä yhteistyössä muiden pelaajien kanssa.

Netflixin Stranger Things tv-sarjan kolmas tuotantokausi käynnistyy 4. heinäkuuta.

“Olemme suuria Stranger Things -faneja ja todella innoissamme, että pääsemme yhdessä Netflixin kanssa toteuttamaan yhteistä visiotamme Stranger Things -mobiilipelistä. Ystävyys ja seikkailut yliluonnollisessa maailmassa ovat sarjan kantavia teemoja ja keskitymmekin niiden välittämiseen mobiilipelin muodossa,” kommentoi Teemu Huuhtanen, Next Gamesin toimitusjohtaja. ”Netflixin tavoittavuus yhtenä maailman suurimpana sisältöalustana ja kummankin yhtiön yhdistetty luova ja teknologinen osaaminen luo yhtälön, joka on vertaansa vailla. Haluammekin luoda pelin, joka tavoittaa Stranger Things -fanit maailmanlaajuisesti.”

Next Games tunnetaan toistaiseksi The Walking Dead -televisiosarjaan perustuvasta kahdesta pelistään. Lisäksi Next Games on kehittänyt Blade Runner 2049 -peliä.

Lisätyn todellisuuden The Walking Dear: Our World -pelin lanseerauksen jälkeiset ongelmat heikensivät viime vuoden loppupuolella Next Gamesin taloudellista asemaa, kun mittavat markkinointipanostukset käytännössä valuivat hukkaan.

Tämän jälkeen Next Games on uudistanut strategiaansa vuoden 2019 alussa. Yhtiö kertoo onnistuneesti uudistaneensa organisaatiorakennettaan ja pelien kehityksen toimintamalliaan. Jo tehtyjen teknologiainvestointien avulla yhtiö pyrkii lyhentämään peliensä markkinoilletuloaikoja ja laajentamaan tuoteportfoliotaan uusille kohderyhmille.

”Keskitymme tuotekehitysputkemme uudelleenrakennukseen koko henkilöstömme voimin ja samalla olemme tehneet erittäin vaikuttavaa työtä toimintatapojamme uusimiseksi. Olen meistä erittäin ylpeä ja suhtaudun tulevaisuuteen luottavaisin mielin. Maailman isoimpien mediayhtiöiden ja tv-sarjojen kanssa työskentely, kuten Netflix-kumppanuus ja Stranger Things -peli, ovat juuri sellaisia mahdollisuuksia, jotka vievät meitä yhtiönä eteenpäin”, Huuhtanen jatkaa.