Sony käynnisti Android 14 -päivitykset: jakelu alkoi Xperia 1 V:lle - mukana myös uusia kuvausominaisuuksia

Sony on aloittanut Android 14 -käyttöjärjestelmäpäivitykset toukokuussa 2023 julkaistulle Xperia 1 V -huippupuhelimelleen.

Android 14:n jakelu päivityksenä Xperia 1 V:lle on alkanut laajasti Euroopassa.

Sony ehti liikkeelle Android 14 -päivitysten kanssa ensimmäisten Android-laitevalmistajien joukossa. Google julkaisi Android 14 -käyttöjärjestelmäversion omalta osaltaan 4. lokakuuta ja aloitti sen jakelun päivityksenä omille Pixel-laitteilleen. Ennen Sonya päivitykset ehtivät omalta osaltaan ensimmäisille laitteilleen aloittamaan Samsung sekä Xiaomi.

Googlen mukaan yleisesti Android 14 parantaa jälleen kehittäjien tuottavuutta, minkä lisäksi mukana on parannuksia suorituskykyyn, yksityisyyteen ja turvallisuuteen sekä järjestelmän kustomointimahdollisuuksiin.

Sonyn ohjelmisto on lähellä vakio-Androidia.

Android 14:n uudistusten lisäksi Sony tuo samalla päivityksessä Xperia 1 V:lle uusia kuvausominaisuuksia, jotka se ensiesitteli syyskuussa Xperia 5 V:ssä.

Mukana on uusi erikseen jo Google Play -kaupassa Videoluonti-sovellus (englanniksi Video Creator), jolla voi automaattisesti koostaa kuvista ja videopätkistä valmiin videon pituuden, valokuvien ja videoiden sekä musiikin valitsemisen jälkeen. Automaattitoiminto tuottaa valmiin videon alle minuutissa. Haluttaessa sovelluksella voi myös tehdä omia leikkauksia, säätöjä sekä valita erilaisista tarjolla olevista kuvasuotimista.

Lisäksi päivitys tuo Xperia 1 V:lle myös paremman muotokuvauksen tekoälyn hyödyntämisen myötä kehittyneemmällä kuvauskohteen taustan sumentavalla boke-efektillä. Boke-efekti on myös saatavilla sekä 24 että 48 millimetrin polttovälin kuvaustiloissa.

Sonyn Android 14 -päivitysaikataulusta muille laitteille ei ole vielä tietoa.