Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin taittuvanäyttöinen 2 100 euron Galaxy Fold -älypuhelin myyntiin Suomessa 18. lokakuuta – ennakkomyynti alkaa 11. lokakuuta

Samsungin ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin Galaxy Fold tulee saataville Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Espanjassa, Sveitsissä ja Puolassa perjantaina 18. lokakuuta.

”Halusimme varmistaa, että tarjoamme asiakkaillemme parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Tästä syystä käytimme viime kuukaudet Galaxy Foldin suunnittelun arviointiin ja paranteluun sekä muutosten huolelliseen testaamiseen. Luotamme siihen, että Galaxy Fold ylittää asiakkaidemme odotukset tässä uudessa premium-laitekategoriassa”, sanoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Galaxy Foldin ennakkomyynti Suomessa alkaa 11. lokakuuta, ja kauppoihin laite saapuu 18. lokakuuta. Värivaihtoehdot ovat Space Silver ja Cosmos Black, ja laitteen suositushinta on 2 100 euroa. Galaxy Fold on saatavissa valikoiduista Telian, Elisan ja DNA:n myymälöistä sekä Samsung Shop-in-Shopista Tammiston Gigantissa. Hintaan sisältyvät langattomat Galaxy Buds -kuulokkeet, aramidisuojakuoret ja 12 kuukautta Samsung Care+ -palvelua.

Aiemmin Samsung on tuonut Galaxy Foldin myyntiin jo muutamilla markkinoilla alkaen Etelä-Koreasta syyskuun alussa.

Lue tästä aiemmat ensikokemuksemme Galaxy Foldista!

Alun perin Galaxy Foldin piti tulla myyntiin 26. huhtikuuta Yhdysvalloissa ja ennakkomyynnin alkaa Euroopassa ennen toimituksia viikkoa myöhemmin 3. toukokuuta. Samsung kuitenkin joutui perääntymään suunnitelmistaan johtuen puhelimissa testaajilla ilmenneistä näyttöjen rikkoutumisista. Tämä tapahtui ennen kuin ennakkomyynti Euroopassa ehti alkaa.

Galaxy Foldin taittuva näyttö hajosi useilla testaajilla vain parissa päivässä laitteen käyttöönotosta.

Samsung on kertonut tehneensä laitteen kestävyyden parantamiseksi sittemmin useampia uudistuksia:

  • Näyttöä suojaava päälikerros ylettyy nyt näytönreunusten alle, mikä selventää, ettei kalvoa ole tarkoitus poistaa
  • Sarana-alueen ylä- ja alapäätyjä on vahvistettu uusilla suojaavilla osilla
  • Taittuvan Infinity Flex -näytön alle on lisätty lisämetallikerrokset
  • Saranan ja rungon väliin jäävän aukon kokoa on pienennetty, jotta ylimääräisiä aineita ei pääsisi laitteen sisälle

Muutoksista kertovat myös alta löytyvät vertailukuvat.

 

 

Tietoa Galaxy Foldin ominaisuuksista

Galaxy Foldin päävärit ovat hopeinen Space Silver ja musta Cosmos Black, joissa se tulee nyt saataville ainakin aluksi.

Aiemmin Samsung kertoi, että kuluttajat olisivat voineet ensimmäistä kertaa myös suunnitella itse Samsung-puhelimensa ulkonäön yhdistämällä Martian Green- ja Astro Blue -värejä kahteen korostusväriin laitteen kehyksessä sekä saranassa tilauksessaan Samsung.com-verkkokaupassa. Nyt Samsung ei ole vielä kommentoinut näiden mahdollisuuksien paluuta.

Galaxy Foldissa on kaksi näyttöä – toinen kannessa ja toinen sisällä.

Suljettuna Galaxy Foldin kahden puoliskon väliin jää selvä rako.
Suljettuna Galaxy Foldin kahden puoliskon väliin jää selvä rako.

Kannen Super AMOLED -näytön kuvasuhde on 21:9, koko 4,58 tuumaa ja tarkkuus 1960×840 pikseliä. Se on tarkoitettu pääasiassa nopeampiin toimintoihin, kuten ilmoitusten tarkasteluun, puheluihin ja viesteihin. Sen kautta voi kuitenkin tehdä kaikki samat toiminnot kuin suuremmalla näytöllä.

Avaamalla Samsungin uutuuden taittuu sisältä auki laitteen varsinainen erikoisuus, 7,3 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED -näyttö. Sen kuvasuhde on 4,2:3 ja tarkkuus 2152×1536 pikseliä. Kun laite avataan, sammuu kannen näyttö automaattisesti ja sillä auki ollut sisältö tai sovellus avautuu saumattomasti sisäpuolen suuremmalle näytölle.

Yhtäaikaisesti suurella näytöllä saa käyttöön jopa kolme aktiivista sovellusta. Käyttöjärjestelmänä Galaxy Foldissa on Googlen Android 9 Pie Samsungin omalla One UI -käyttöliittymällä.

Kolmen sovelluksen näkymä Galaxy Foldissa.
Kolmen sovelluksen näkymä Galaxy Foldissa.
Sovellus vaihtaa näyttöä saumattomasti, kun Galaxy Fold avataan/suljetaan.
Sovellus vaihtaa näyttöä saumattomasti, kun Galaxy Fold avataan/suljetaan.

Samsung Galaxy Fold on ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty UFS 3.0 -muistia. Kapasiteettia on yhteensä 512 gigatavua ja RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) on 12 gigatavua. Galaxy Foldin tehoista huolehtii 7 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettu kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Akun koko on 4 380 milliampeerituntia ja laite tukee pikalatausta niin langattomasti kuin langallisesti.

Galaxy Foldissa on yhteensä kuusi kameraa, jotta kamera on käytettävissä jokaisessa laitteen asennossa. Kolme kameraa on laitteen takapuolella, kaksi kameraa sisällä ja yksi kamera kannessa. Laitteen sormenjälkilukija on sijoitettu oikeaan kylkeen.

Foldin takapuolella on 12 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella, automaattitarkennuksella ja vaihtuvalla f/1,5-2,4 -aukolla. Sen tukena on 12 megapikselin kaksinkertaisen optisen zoomin tarjoava kamera f/2,4-aukolla, optisella kuvanvakaimella ja automaattitarkennuksella sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla. Avattuna käytettävissä on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla ja 8 megapikselin syvyystietoja tallentava kamera. Kannessa on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla.

Galaxy Foldin tekniikkaa.
Galaxy Foldin tekniikkaa.