Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin patentti paljastaa AR-lasien designin

Samsung saattaa olla kehittämässä ensimmäisiä täydennetyn todellisuuden AR-lasejaan. Galaxy Club uutisoi vasta paljastuneesta patentista, joka esittelee korealaisyhtiön suunnitelmia.

Helmikuussa haettu, mutta vasta nyt julkisuuteen ilmantunut patentti esittelee Samsungin täydennetyn todellisuuden lasit lähinnä ulkoisesti. Laseissa on metallista ja keinohartsista valmistettu runko sekä kaksi lasista linssiä, joissa kummassakin on eteenpäin osoittava kamera ja pienikokoinen projektori.

Patentin perusteella voidaan päätellä joitakin lasien yksityiskohtia.
Patentin perusteella voidaan päätellä joitakin lasien yksityiskohtia.

Patenttikuvista erottuu selvästi myös lasien oikeaan sankaan kiinnitetty johto, jonka tarkoituksesta ei ole sen tarkempaa tietoa. Lasit saatetaan kiinnittää kaapelilla vaikkapa tietokoneeseen, älypuhelimeen tai miksei johonkin aiemmin tuntemattomaankin laitteeseen.

Samsung on aiemmin panostanut virtuaalitodellisuuteen ja julkaissutkin muutamia VR-laseja. Yksinomaan täydennetyn todellisuuden tuotteita korealaisyhtiöltä ei kuitenkaan ole vielä nähty, mutta tilanne saattaa tulevaisuudessa muuttua.

Patenteista puhuttaessa on kuitenkin hyvä muistaa, ettei mikään niissä esitetty ole mitenkään varmaa. Samsung saattaa paraikaa kehitellä AR-laseja aktiivisesti, mutta yhtä lailla mahdollista on, että koko idea on jo laitettu taka-alalle.