Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungilta tulossa korjaus Galaxy S10 -puhelimille – sormenjälkilukijan ongelma voi avata puhelimen lukituksen

Samsungin Galaxy S10 -sarjalaisten sormenjälkilukijasta on paljastunut yllättävä ongelma. Tiettyjä näytönsuojia käytettäessä puhelimen lukituksen voi avata sormella kuin sormella, mutta kaikeksi onneksi korjaus on tulossa.

Reuters uutisoi tilanteesta, jossa Isossa-Britanniassa asuva nainen oli ostanut uuden näytönsuojan Samsung Galaxy S10 -älypuhelimeensa. Pian näytönsuojan asettamisen jälkeen kävi ilmi, että myös naisen puolison sormi avasi lukituksen ongelmitta – vaikkei sitä oltu ensinkään rekisteröity puhelimen muistiin.

Samsung on sittemmin tiedottanut ongelman johtuvan joidenkin näytönsuojien kuvioinnista, jota näytönsisäinen sormenjälkilukija luulee syystä tai toisesta sormeksi. Korealaisyhtiö ei avannut ongelmaa sen tarkemmin, mutta kehotti käyttäjiä suosimaan muita lukitusmetodeja korjaavan päivityksen julkaisuun asti.

Perinteisiä lukijoita pidetään usein näyttöön sijoitettuja sormenjälkilukijoita turvallisempina, mutta näin pahoja ongelmia harvoin esiintyy. Vaikuttaa siltä, että tietynlaisella näytönsuojalla varustettu Galaxy S10 aukeaa millä tahansa sormella. On epäselvää, onko ongelma läsnä myös Galaxy S10+ -huippumallissa.

Kaikeksi onneksi ongelma korjattaneen päivityksellä jo varsin pian, vaikka tarkkaa aikataulua ei kerrottukaan.