Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung vahvisti: Seuraava Galaxy Unpacked -julkistustilaisuus 5. elokuuta – odotuksissa ainakin Galaxy Note20 -sarjan huippupuhelimet

Samsung on vahvistanut järjestävänsä seuraavan Galaxy Unpacked -julkistustilaisuutensa odotusten mukaisesti verkkotapahtumana keskiviikkona 5. elokuuta.

Samsungin tulevasta tapahtumasta kertovassa ennakossa nähdään selvä viittaus Galaxy Note20 -sarjan tunnusmerkkiin, S Pen -kynään, sekä Mystic Bronze -väriin, jossa Samsungin tuleva huippupuhelin Galaxy Note20 Ultra nähtiin jo yllättäen viime viikolla Samsungin Venäjän verkkosivuilta paljastuneissa kuvissa.

5. elokuuta odotetaan ainakin Galaxy Note20 -huippupuhelinkaksikon julkistusta mutta yleisesti samana päivänä on odotettu nähtävän myös taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin seuraajan ja simpukkamallisen taittuvanäyttöisen Galaxy Z Flipin 5G-version julkistukset.

Lisäksi Samsungilta on tulossa lähiaikoina myös huippuluokan Galaxy Tab S7 -tablettilaitekaksikko, Galaxy Watch3 -älykello sekä Galaxy Buds Live -kuulokkeet mutta näiden julkistusten on arvailtu voivan tapahtua erikseen, mahdollisesti jo aiemmin heinäkuun aikana – myös ilman ennakkoilmoitusta vain lehdistötiedotteen ja tietojen julkaisulla.

Kaikista tulevista Samsung-uutuuksista on paljastunut paljon tietoa etukäteen, ja voit lukea niistä lisää edellä mainituista linkeistä.

Huhujen mukaan Galaxy Note20 -sarjan huippupuhelimet ovat tulossa myyntiin 21. elokuuta alkaen.

Malliston huipulle tuleva Galaxy Note20 Ultra paljastui jo viime viikolla yllättäen ensimmäisissä kuvissa Samsungin omilta Venäjän verkkosivuilta. Kuvissa nähtiin pronssivärissä muun muassa puhelimen takakamera-alue ja S Pen -kynä.

Kuva Samsungin verkkosivuilta. Galaxy Note20 Ultra pronssivärissä?
Kuva Samsungin verkkosivuilta. Galaxy Note20 Ultra pronssivärissä?

 

Sittemmin Galaxy Note20 Ultra on nähty myös live-kuvissa mustassa värissä. Kuvat julkaisi Twitter-palvelussa nimimerkki Jimmy Is Promo. Musta värivaihtoehto tulee olemaan kiiltäväpintainen toisin kuin aiemmin Samsungin paljastamissa kuvissa nähty mattapintainen pronssiväri.

Puhelimen näytön koon pitäisi olla 6,9 tuumaa. Takana puhelimessa nähdään kolme tavallista kameraa ja ilmeisesti laser-automaattitarkennuksen anturit. Yksi kameroista on periskooppirakenteinen. Näytön yläreunasta löytyvä reikä etukameralla on aiempaa pienempi ja myös näytönreunuksia Samsung on onnistunut jälleen kaventamaan.

S Pen -kynän säilytyspaikka löytyy nyt edestä katsottuna puhelimen vasemmasta alakulmasta poikkeuksena aiemmista Note-sarjalaisista. Äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet ovat puolestaan jälleen oikealla kyljellä toisin kuin Galaxy Note10 -malleissa.

Ominaisuuksiltaan tulevan Galaxy Note20 -kaksikon on kerrottu muistuttavan pitkälti Galaxy S20 -malleja mutta varustettuna Note-sarjan tunnusmerkillä, S Pen -kynällä. Muotoilu on Galaxy Note10 -mallien tavoin myös kulmikkaampaa kuin S20-malleissa.

Näyttöpaneelikonsultti Ross Youngin jakamien tietojen mukaan pienempi Galaxy Note20 -malli sisältäisi 6,42 tuuman ja suurempi 6,87 tuuman näytön. Tarkkuudet olisivat 2345×1084 pikseliä 2096×1444 pikseliä. Käytössä huippumallissa olisi uusi LTPO-paneelityyppi, joka laskisi virrankulutusta edelleen 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävässä näytössä. Galaxy Note20 -perusmallissa näytön virkistystaajuus on viimeisimpien tietojen mukaan 60 hertsiä.

Huhujen mukaan suurempi malli, Galaxy Note20 Ultra, voisi tarjota periskooppirakenteisen telekameran Galaxy S20 Ultran tavoin. Pääkameran tarkkuus olisi edelleen 108 megapikseliä. Lisäksi puhelimessa on epäilemättä myös ultralaajakulmakamera. Digizoomin tason Samsung rajoittaa huhujen mukaan 50x-tasolle Galaxy S20 Ultran 100x:n sijaan, ja telekamera voi olla tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja tarjoaa mahdollisesti 4-5x-tasolle yltävän optisen zoomin.

Galaxy Note20 -puhelimissa voidaan nähdä Euroopan markkinoilla myös hienoisesti päivitetty Exynos 992 -järjestelmäpiiri ja jopa 16 gigatavua RAM-käyttömuistia.

Samsung Galaxy Note20 Ultra mustana. Kuva: Jimmy Is Promo.
Samsung Galaxy Note20 Ultra mustana. Kuva: Jimmy Is Promo.