Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung vahvisti julkistustilaisuuden 7. elokuuta – tulossa ainakin uudet Galaxy Note10 -huippupuhelimet

Samsung on vahvistanut järjestävänsä seuraavan Galaxy Unpacked -julkistustilaisuutensa odotetulla tavalla 7. elokuuta New Yorkissa.

Samsung ei vielä suoraan vahvista, että tulossa ovat Galaxy Note10 -älypuhelinsarja mutta käytännössä se on varmaa. Ilmoituksensa yhteydessä Samsung toteaa vain, että 7. elokuuta esitellään ”uusia laitteita, jotka on suunniteltu viemään Galaxy-ekosysteemin yhteydet uudelle tasolle”.

Galaxy Note10 -älypuhelinten ohella Samsungilta nähtäneen myös muita julkistuksia, kuten uusi älykello.

Aiempien huhujen mukaan Samsungilta odotetaan useita Galaxy Note10 -malleja, Galaxy Note10:n lisäksi suurempaa Galaxy Note10 Prota tai Galaxy Note10+:aa sekä lisäksi 5G-versioita.

Vuotaja OnLeaks on aiemmin paljastanut Galaxy Note10 -puhelimista ohesta löytyviä mallinnoskuvia, minkä lisäksi viime viikolla verkkoon vuoti live-kuvia Galaxy Note10+:sta.

Galaxy Note10 Pro -mallinnokset OnLeaks julkaisi yhdessä PriceBaba-sivuston kanssa. Mallinnokset perustuvat tuttuun tapaan tehtaalta vuotaneisiin suunnittelutiedostoihin, joiden perusteella OnLeaks on nämä materiaalit tuottanut. Vuotaneiden live-kuvien puhelin vastaa mallinnoksia.

Samsung Galaxy Note10 Pro ja Galaxy Note10 OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisemassa mallinnoskuvassa.
Samsung Galaxy Note10 Pro ja Galaxy Note10 OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisemassa mallinnoskuvassa.
Väitetty Samsung Galaxy Note10+ live-kuvassa.
Väitetty Samsung Galaxy Note10+ live-kuvassa.

Yhteistä Galaxy Note10:lle ja suuremmalle Galaxy Note10 Prolle tai Note10+:lle mallinnosten perusteella on laajasti etupuolen kattava näyttö, jossa yksittäinen etukamera on sijoitettu reikänä näytön yläreunan keskelle. Lisäksi kummastakaan ei löydy enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Myös rakenteeltaan ja sijoittelultaan puhelimet vastaavat toisiaan: pohjasta löytyy kaiutin- ja mikrofoniaukkojen lisäksi USB-C-liitäntä sekä S Pen -kynän paikka, yläreunasta puolestaan korttipaikkojen kelkka sekä ilmeisesti myös infrapunalähetin.

Mallinnoksissa molemmissa Galaxy Note10 -sarjan puhelimissa ei myöskään ole nähty lainkaan painikkeita puhelinten oikealla kyljellä. Vasemmalta kyljeltä löytyy äänenvoimakkuuden säätökytkimen ohella yksi painike.

Galaxy Note10 -puhelimiin on huhuttu aiemmin kosketuksen tunnistavaa kylkeä tai kapasitiivisia painikkeita fyysisten painikkeiden korvaajaksi, mutta sittemmin nämä huhut on ammuttu alas.

Galaxy Note10:ssä näytön koko on noin 6,3 tuumaa ja Galaxy Note10+:ssa tai Prossa 6,75 tuumaa. Koon lisäksi keskeisin ero puhelinten välillä on suuremman mallin lisänä sisältämä neljäs takakamera, 3D ToF -syvyyskamera. Kolmen muun takakameran odotetaan olevan laajakulmainen pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä optisen zoomin mukaan tuova telekamera.

Galaxy Note10:n mitat ovat tietojen mukaan 151 x 72 x 7,9 millimetriä, 8,3 millimetriä kameran kohdalta, ja Galaxy Note10+:n tai Pron 162,3 x 77,4 x 7,9 millimetriä, 8,5 millimetriä kameran kohdalta. Suurempi malli olisi näillä mitoilla vain 0,4 millimetriä pidempi ja 1 millimetrin leveämpi kuin Galaxy Note9, vaikka näytön koko on kasvamassa 6,4 tuumasta 6,75 tuumaan. Galaxy Note9:ssä on vielä verrattain kookkaat reunukset näytön ylä- ja alapuolella, kun uutuudessa ne on minimoitu.

Galaxy Note10 -puhelimiin odotetaan teknisinä ominaisuuksina hieman Galaxy Note9 ja Galaxy S10 -mallien Exynos 9820 -järjestelmäpiiriä tehokkaampaa Exynos 9825 -järjestelmäpiiriä (piirin valmistusprosessi voi muuttua 8 nanometristä 7 nanometriin), uutta nopeampaa UFS 3.0 -tallennusmuistityyppiä sekä jopa 45 watin tehoista pikatalausta.

Huhujen mukaan Samsungilta on tulossa ainakin neljä Galaxy Note10 -sarjan mallia, joista kaksi tukisivat myös 5G-mobiiliverkkoyhteyttä. Toistaiseksi ei ole tietoa, eroavatko 5G-mallit muiltakin ominaisuuksiltaan kahdesta muusta.

Samsung Galaxy Note10 Pro OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisemassa mallinnoskuvassa.
Samsung Galaxy Note10 Pro OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisemassa mallinnoskuvassa.