Samsung vahvisti: Galaxy Unpacked -julkistustilaisuus 1. helmikuuta - odotettavissa uudet Galaxy S23 -huippupuhelimet

Galaxy S23 -huippupuhelimista on kuultu jo paljon huhuja.

Samsung on vahvistanut aiemmin huhuissa ja ennenaikaisesti myös sen Kolumbian-verkkosivustolla jo paljastuneella tavalla seuraavan Galaxy Unpacked -julkistustilaisuutensa olevan ohjelmassa 1. helmikuuta.

Samsung järjestää fyysisen lanseeraustilaisuuden ensi kertaa kolmeen vuoteen. Tilaisuus pidetään San Franciscossa, Yhdysvalloissa kello 10 paikallista aikaa alkaen, mikä Suomessa tarkoittaa 1. helmikuuta kello 20. Tilaisuus tulee olemaan katseltavissa live-lähetyksenä Samsungin kanavissa.

Samsungin odotetaan julkistavan tilaisuudessa seuraavan sukupolven Galaxy S23 -sarjan huippupuhelimensa Galaxy S23:n, Galaxy S23+:n ja Galaxy S23 Ultran. ”Uusi Galaxy S -sarja on esimerkki siitä, miten määrittelemme äärimmäisen premium-kokemuksen”, Samsung on toistaiseksi tilaisuuden ajankohdasta kertomisen yhteydessä vihjannut.

Usein Samsungin huippupuhelinten rinnalla on nähty älykello- tai kuulokejulkistuksia, mutta tällä kertaa sellaisia ei huhujen perusteella ole odotettavissa. Samsungin valituilla markkinoilla julkaisema ennakkovaraussivu vihjaa kuitenkin Galaxy S23 -älypuhelinten ohella tulossa olevasta Galaxy Book -sarjan läppärijulkistuksesta.

Galaxy S23 -puhelimista on nähty jo runsaasti paljastuksia ja kuultu huhuja.

Alta löytyvä markkinointikuva on kuitenklin edelleen ainoa aito ennenaikaisesti paljastunut virallinen kuva Galaxy S23 -puhelimista. 91mobiles-sivusto paljasti sen jo joulukuun lopulla.

Samsung Galaxy S23 -puhelinten markkinointikuvia. Kuva: 91mobiles.
Samsung Galaxy S23 -puhelinten markkinointikuvia. Kuva: 91mobiles.

Aiemmin sekä Galaxy S23:n ja Galaxy S23+:n että Galaxy S23 Ultran mallinnoskuvat paljastuivat jo syyskuun lopulla vuotaja Steve Hemmerstofferin eli OnLeaksin kautta.

Galaxy S23 -puhelimia odotetaan laajasti saataville neljänä perusvärivaihtoehtona, jotka ovat nimiltään vuotaja SnoopyTechin mukaan musta Phantom Black, beige Cotton Flower, vihreä Botanic Green sekä haalea violetti Misty Lilac. Värit on nähty myös väitetyissä vuotokuvissa, jotka olivat vain kuvanmuokkauksen tulosta.

Laajasti saataville tulevien perusvärivaihtoehtojen lisäksi Samsungin oman verkkokaupan kautta saataville ovat tulossa huhutusti värit harmaa, vaaleansininen, vaaleanvihreä sekä punainen.

Ulkoisesti muotoilullisesti Samsungin huippupuhelimiin on luvassa vain pieniä uudistuksia. Merkittävin muutos on, ettei Galaxy S23:ssa ja Galaxy S23+:ssa takakameroita ympäröi enää laajempaa kohoumaa, vaan kameroiden linssit sijaitsevat kukin erillisenä kohoumana vasemmassa takayläkulmassa, kuten jo aiemmin Galaxy S22 Ultrassa ja myös tulevassa Galaxy S23 Ultrassa.

Galaxy S23 ja Galaxy S23+ tulevat odotetusti edelleen sisältämään tasaiset näytöt edeltäjiensä tavoin, kun taas Galaxy S23 Ultrassa on kevyesti reunoiltaan kaareva näyttö.

Galaxy S23 -puhelinten ominaisuuksissakaan ei pitäisi tapahtua kovin suuria mullistuksia uuden järjestelmäpiirin ja muiden tavanomaisten suorituskykyparannusten lisäksi.

Mielenkiintoisimpana muutoksena huippumalli Galaxy S23 Ultraan odotetaan kuitenkin uudistuksena 200 megapikselin pääkameraa. Galaxy S23:ssa ja S23+:ssa puolestaan akkujen kapasiteetit ovat kasvamassa 200 milliampeeritunnilla edeltäjiinsä nähden 3 900 ja 4 700 milliampeerituntiin. Galaxy S23 Ultrassa akun kapasiteetin odotetaan säilyvän edelleen noin 5 000 milliampeeritunnissa, joskin pieni nousu on mahdollinen.

Galaxy S23:ssa ja Galaxy S23+:ssa pääkameran tarkkuuden odotetaan säilyvän 50 megapikselissä. Niissä on lisäksi ultralaajakulma- ja telekamerat, kun taas Galaxy S23 Ultra on varustettu pääkameran ohella ultralaajakulmakameralla sekä edeltäjiensä tavoin edelleen kahdella telekameralle, joista periskooppirakenteinen tarjoaa yhä 10x optisen zoomin.

Samsungin Galaxy S23 -puhelimet tulevat olemaan varustettu Qualcommin uudella Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä, joka voi kuitenkin olla erilainen kuin Qualcommin 16. marraskuuta julkistama versio. Qualcomm on aiemmin vahvistanut sen osuuden järjestelmäpiireistä kasvavan Galaxy S22 -puhelinten 75 prosentista maailmanlaajuiseksi Galaxy S23 -puhelimissa, joten myös Euroopassa päästäneen eroon Samsungin Exynos-piireistä, joiden suorituskyky on jättänyt pitkään toivomisen varaa huippuluokassa.

Vielä Galaxy S22 -puhelimissa Samsung käytti Euroopan markkinoilla omaa Exynos 2200 -järjestelmäpiiriään, kun muilla markkinoilla sisuksista löytyi Snapdragon 8 Gen 1.

Lokakuussa ensi kerran nähdyn GeekBench-suorituskykytestin paljastuksen perusteella Samsungin tulevissa Galaxy S23 -puhelimissa Snapdragon 8 Gen 2:n huipputehoydin sykkii jopa 3,36 gigahertsin enimmäiskellotaajuudella, kun muuten enimmäiskellotaajuus on 3,2 gigahertsiä. Hiljattain kuullun huhun mukaan Samsungin älypuhelimiin voisikin tulla sen itse omilla tehtaillaan valmistama versio Snapdragon 8 Gen 2:sta. Tätä huhua ei ole kuitenkaan vielä varmistettu.

Malliston huipulle odotettavasta Galaxy S23 Ultrasta on jo paljastunut muutamia teknisiä yksityiskohtia myös Kiinan TENAA-viranomaistietokannan kautta.

Huhujen mukaan ainoastaan Galaxy S23 olisi tulossa enää saataville 8+128 gigatavun hinnat alkaen -versiona, kun Galaxy S23+:n ja Galaxy S23 Ultran osalta pienin muistiversio olisi 8+256 gigatavua.

Galaxy S23 -puhelinten odotetut muistivariantit:

  • Galaxy S23: 8+128 ja 8+256 gigatavua
  • Galaxy S23+: 8+256 ja 8+512 gigatavua
  • Galaxy S23 Ultra: 8+256 ja 12+512 gigatavua sekä todennäköisesti 12 gigatavua + 1 teratavu Samsungin omassa verkkokaupassa