Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung nousi kärkeen DxOMarkissa: Galaxy Note10 -puhelinten kamera arvioitu markkinoiden parhaaksi

Arvostettu kameratestaaja DxOMark on arvioinut hiljattain julkistetun Galaxy Note10+ 5G -älypuhelimen kameran markkinoiden parhaaksi. Sama kamera on läsnä myös Galaxy Note10+ -mallissa ja pienillä muutoksilla myös perusmalli Note10:ssä.

Testissä Samsung Galaxy Note10+ 5G ansaitsi takakamerallaan ennätykselliset 113 pistettä ja etukameralla niin ikään ennennäkemättömät 99 pistettä. Testimenestys tarkoitti sitä, että Samsungin huippu-uutuus syrjäytti Huawei P30 Pron parhaan kamerapuhelimen valtaistuimelta.

DxOMarkin kamera-arvostelu on merkattu Galaxy Note10+ 5G:n nimiin, mutta Galaxy Note10+:ssa on täsmälleen sama kamerakokoonpano. Perusmalli Note10:n takakamera on muuten yhtenäinen, mutta siitä puuttuu erillinen 3D ToF -kamera (Time of Flight) muun muassa taustan sumennusta varten. Etukamera on kaikissa malleissa sama.

Galaxy Note10+ -mallien takakamera ansaitsi testissä kiitosta esimerkiksi nopeasta, tarkasta ja luotettavasta automaattisesta tarkennuksesta, laajasta dynaamisesta alueesta ja luonnollisesta värimaailmasta. Myös kohinan määrä oli pääosin maltillinen ja zoom toimi hyvin niin lähelle kuin kauas. Myös LED-salamalla otetut kuvat miellyttivät testaajia.

Vaikka 113 pistettä ennätystulos onkin, löytyi takakamerasta myös nipotettavaa. Kuvat olivat toisinaan ylisaturoituneita ja myös valkotasapaino ailahteli vähäisesti. Silloin tällöin kohinaa ilmestyi sisällä otettuihin valokuviin, ja zoomatessa kaikkein tarkimmat yksityiskohdat sumentuivat hieman.

Etukameraa puolestaan kehuttiin muun muassa hyvästä valkotasapainosta sekä kirkkaassa valossa että hämärämmissä sisätiloissa, laajasta tarkennusalueesta ja miellyttävästä boke-efektistä eli taustan sumennuksesta muotokuvissa. Myös etukameran salama toimi testaajien mielestä mallikkaasti.

Etukameran toimintaa kritisoitiin lähinnä hämäräkuvauksessa. Yksityiskohdista tuli huonossa valaistuksessa testissä välillä epätarkkoja, minkä lisäksi ihonvärit saattoivat vääristyä hieman. Myös tarkennus takelteli silloin tällöin.

Samsung Galaxy Note+ -kaksikon kamera on kuitenkin nyt kruunattu mobiilimaailman parhaaksi. Toiseksi listalla putosi Huawei P30 Pro, ja kolmen kärjen täydentää Samsung Galaxy S10 5G. Myös Honor 20 Pro ja OnePlus 7 Pro mahtuivat viiden parhaan joukkoon.

Tältä näyttää arvostetun DxOMarkin kymmenen kärki kamerapuhelimissa.
Tältä näyttää arvostetun DxOMarkin kymmenen kärki kamerapuhelimissa.