Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung julkisti Neon-tekoihmisen – kyse digitaalisista virtuaalihahmoista

Samsungin omistama Neon on julkistanut tekoihmisensä. ”Neonit” ovat virtuaalisia ihmisiä, joilla on oma ulkonäkönsä, persoonansa ja jopa ammattinsa.

Samsung kiusoitteli yleisöä joulukuussa vihjailemalla Neon-mysteerijulkistuksestaan, joka olisi mullistava maailman. Tänään CES-messuilla Neon paljastui virtuaaliseksi tekoihmiseksi, joka elää omaa elämäänsä kookkailla näytöillä. Hahmoja kutsutaan ”Neoneiksi” ja ne on kehitetty tekoälyn ja koneoppimisen avulla.

Neonit ovat yksilöllisiä ja kykenevät Samsungin mukaan aidolta tuntuvaan keskusteluun ihmisten kanssa. Ne osaavat tulkita ja ilmaista tunteita sekä mikroilmeitä ja jopa osoittaa tarvittaessa vaikkapa myötätuntoa. Niiden reaktioiden viiveaika on vain muutamia millisekunteja, joten keskustelun pitäisi tuntua luonnolliselta.

Neonit muistuttavat erehdyttävästi oikeita ihmisiä.
Neonit muistuttavat erehdyttävästi oikeita ihmisiä.

Jokaisella Neonilla on myös oma ulkonäkönsä. Vaikka tekoihmiset näyttävät erehdyttävästi todellisilta ihmisiltä, on ne luotu kokonaan koneellisesti ulkonäköä myöten Neonin CORE R3 -alustalla. R3:lla viitataan todenmukaisuuteen, reaaliaikaisuuteen ja reagoivuuteen (Real, Realtime, Responsive).

Samsung-omisteisen Neonin mukaan omat tekoihmisensä on jo luotu muun muassa henkilökohtaiselle valmentajalle, uutisankkurille, pankkiirille ja K-Pop-tähdelle. Vain taivaan sanotaan olevan rajana.

Tulevaisuuden suunnitelmat tekoihmisten varalle ovat suuret. Neonin tavoitteena on saada tekoihmisiään hyötykäyttöön monella alalla ja unelma olisi kuuluisa, kaikkien tuntema Neoni. Kenties tulevaisuudessa nähdäänkin virtuaalisia tekoihmisiä muun muassa uutistenlukijoina tai jopa filmitähtinä.

Lisätietoja tekoihmisistä on luettavissa Neonin verkkosivustolta.