Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sähköpotkulautayritys Tier keräsi 60 miljoonaa dollaria rahoitusta – sijoittajina mukana suomalaisen Evlin rahasto ja Nico Rosberg

Yhtenä toimijana sähköpotkulautoja myös Suomessa mobiilisovelluksen kautta vuokraava saksalainen Tier Mobility on kertonut tänään nostaneensa 60 miljoonaa dollaria eli 54,5 miljoonaa euroa uutta rahoitusta Series B -rahoituskierroksellaan.

Vasta lokakuussa 2018 toimintansa aloittanut Tier operoi jo yhteensä 20 000 sähköpotkulautaa yli 40 kaupungissa ja 12 eri maassa. Sen sähköpotkulaudoilla on tehty yli 10 miljoonaa matkaa.

Johtavina sijoittajina tuoreimmalla rahoituskierroksella ovat Abu Dhabin sijoitusyhtiö Mubadala Capitalin rahasto sekä sijoitusyhtiö Goodwater Capital. Muita sijoittajia ovat saksalainen vakuutusyhtiö Axa, Evli Growth Partners, White Star Capital, Northzone, Speedinvest, Point9, Indico, Kibo Ventures, Market One Capital ja entinen Formula 1 -kuljettaja Nico Rosberg.

Suomalaisen Evli Pankin Evli Growth Partnersille kyse oli sen rahaston ensimmäisestä sijoituksesta yhdessä toisen tänään kerrotun sijoituksen, podcast-alusta Acastin rahoittamisen ohella.

Yhteensä Tier on kerännyt tänään ilmoitettu 60 miljoonan dollarin potti mukaan lukien rahoitusta jo yhteensä noin 95 miljoonaa dollaria, kun huomioidaan aiempi 32 miljoonan euron rahoituskierros.

TechCrunchin haastatteleman Tierin perustajan ja toimitusjohtajan Lawrence Leuschnerin Tier tekee jo kannattavaa liiketoimintaa osassa toimintakaupungeistaan. Sähköpotkulautabisneksessä yksi keskeinen kannattavuuden kannalta ratkaiseva tekijä on laudan kestävyys. Tierin mukaan sen uudemmat laudat pysyvät käytössä noin 18 kuukauden ajan ja niiden osuus on kasvanut jo 80 prosenttiin kaikissa käytössä olevista laudoista.

Suomessa vuokrattavien, vapaasti pysäköitävien sähköpotkulautojen markkinoilla kilpailevat Tierin ohella myös ruotsalainen Voi, yhdysvaltalainen Lime sekä suomalainen Hoop.

”TIER Mobility ei ole vain maailman nopeimmin kasvava liikennepalveluyritys, vaan se on yksi kaikkien aikojen nopeimmin kasvavista kuluttajateknologiayrityksistä. He ovat nousseet ilmiömäisesti Euroopan johtavaksi mikroliikkuvuuden tarjoajaksi vain murto-osalla siitä pääomasta, mitä heidän kilpailijansa ovat käyttäneet. Tämä todistaa TIER Mobilityn ainutlaatuista kustannustehokasta ja kannattavaa toimintamallia, jota he ovat soveltaneet alusta alkaen sekä omassa toiminnassaan että kumppanuuksissaan”, kommentoi Chi-Hua Chien, Goodwater Capitalin toimitusjohtaja ja toinen perustajista.