Operan perustajan uudesta Vivaldi-selaimesta julkaistiin nyt testiversio Androidille

Operan perustajan Jon von Tetzchnerin nyt luoma Vivaldi-selain on nyt saapunut myös Androidille. Testiversio on ladattavissa Play-kaupasta, ja panostettu on etenkin yksityisyyteen.

Jo pidemmän aikaa tietokoneilla käytettävissä ollut Vivaldi-selain on nyt julkaistu myös Androidille. Selaimen kehittäjien mukaan tarkoitus on tarjota raikas ja turvallinen käyttökokemus, ja eritoteen tietoturvaan on panostettu. Vivaldi-selaimessa salasanat ja muut käyttäjätiedot tallennetaan paikallisesti ainoastaan selaimeen, eikä esimerkiksi Googlen tarjoamia synkronointipalveluita käytetä. Vivaldi ei myöskään seuraa käyttäjäänsä missään tilanteessa.

Vivaldi-selain ei myöskään kerää käyttäjätietoja esimerkiksi profilointitarkoitukseen. Selain on kuitenkin täysin muokattavissa omiin mieltymyksiin, ja tarjolla on perinteisten ominaisuuksian lisäksi muun muassa monipuolinen kuvakaappaustyökalu sekä nopea mahdollisuus vaihtaa hakukonetta vaikka kesken haun.

Vivaldissa on lisäksi esimerkiksi muistiinpanotoiminto tekstieditorilla, yksityinen tila, lukutila sekä monipuolinen lataushallinta. Selain on vielä beetavaiheessa, mutta toiminnoiltaan se kehittäjän mukaan vastaa lähestulkoon valmista versiota.

Opera-selainten kehittäjän luoma Vivaldin mobiiliversio on nyt ladattavissa Androidille Google Play -kaupasta.