Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ongelmia uusien iPhone 13 -puhelinten tai iPadien kanssa? Apple ja Instagram julkaisivat jo korjauspäivitykset

iPhone 13 -puhelimissa on ollut ongelmia.

Applen uudet iPhone 13 -puhelimet, 6. sukupolven iPad mini ja 9. sukupolven iPad tulivat perjantaina myyntiin toimitusten alettua – eikä pieniltä ongelmilta ole vältytty.

Esimerkiksi osalla käyttäjistä kasvomaskia käytettäessä Face ID -kasvojentunnistuksen ohittaminen ja lukituksen avaaminen Apple Watchin perusteella ei toimi iPhone 13 -puhelimissa. Tähän ongelmaan ei näytä olevan toistaiseksi ratkaisua, vaan Apple saattaa joutua korjaamaan sen tulevalla päivityksellä.

Apple on myös julkaissut jo vinkkiartikkelin widget-ongelmasta sekä käyttöjärjestelmäpäivityksen Apple Music -ongelman korjaamiseksi.

Applen mukaan rajatulla osalla uusien nyt myyntiin tulleiden iPhone- ja iPad-laitteiden käyttäjistä sovellusten widgetit saattavat palautua oletusasetuksille palautettaessa iPhone tai iPad varmuuskopiosta. Nähtävästi ongelmaan ei ole automaattista korjausta, vaan widgetit tulee asettaa takaisin halutuille asetuksille käsin. Tämä onnistuu pitämällä widgetiä painettuna, valitsemalla Muokkaa ja tekemällä muutokset.

Toisena ilmenneenä ongelmana uusien iPhone- ja iPad-laitteiden käyttäjillä ei välttämättä ole pääsyä Apple Musiciin, jos laite on palautettu iCloud-varmuuskopiosta. Tämä ongelma pitäisi korjautua päivityksellä, jonka Apple on jo julkaissut iPhone 13 -puhelimille ja uudelle iPad minille ja iPadille. Edelleen iOS / iPadOS 15 -versionumeroa kantava päivitys on ladattavissa tavalliseen tapaan Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys -valikosta.

Kolmansien osapuolten sovelluksista Instagramille on puolestaan julkaistu päivitys, joka korjaa 9to5Mac-sivuston mukaan kaksi bugia suositusta some-sovelluksesta.

Instagramin 206.1-versio korjaa laajemminkin iOS 15 -käyttöjärjestelmäversion kanssa esiintyneen ongelman, jossa Instagramin Stories-tarinajulkaisuissa ei ole saanut kuulumaan ääntä, jos iPhonen hiljennyskytkin on asetettuna äänettömälle.

Lisäksi Instagramin tuorein päivitys korjaa myös sovelluksen ulkoasuongelmia iPhone 13 -puhelimissa, joissa on eri muotoinen, aiempaa kapeampi näyttölovi. Instagram-sovelluksen yläpalkki näkyi ennen päivitystä väärällä tavalla uusissa puhelimissa.