Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus yhdistyy tiiviimmin Oppon kanssa - lupaa muutoksen tuovan muun muassa nopeampia päivityksiä

OnePlus ja Oppo yhdistävät virallisesti voimansa entistä laajemmin.

OnePlus syntyi aikanaan Oppon siipien suojissa, mutta on toiminut osittain itsenäisesti Oplus-ryhmän alla, johon lukeutuu lisäksi myös Realme.

OnePlussan kytkös Oppon kanssa on tiivistynyt jo viimeisen reilun vuoden aikana. OnePlussan perustajajäsenen ja toimitusjohtajan Pete Laun toimenkuva laajeni viime kesän aikana käsittämään myös Oppo- ja Realme-tuotteet Oplussan tuotekokemusjohtajana.

Nyt Pete Lau on vahvistanut OnePlussan yhteisöpalstalla OnePlussan ja Oppon yhdistävän tiimejään entistä laajemmin.

”Kuten monet teistä tietävät, viime vuonna otin itselleni joitakin lisävastuita sekä OnePlussan että Oppon tuotestrategian johdossa. Sen jälkeen olemme integroineet joukon tiimejä yhteen Oppon kanssa virtaviivaistaaksemme toimintojamme ja hyödyntääksemme useampia yhteisiä resursseja. Näiden muutosten positiivisen vaikutuksen nähtyämme olemme päättäneet integroida organisaatiomme laajemmin Oppon kanssa”, Lau kertoo.

”Olen luottavainen, että tämä muutos tulee olemaan positiviinen yhteisöllemme ja käyttäjillemme. Syvemmän Oppo-integraation myötä meillä on enemmän resursseja luoda vielä parempia tuotteita teille. Se auttaa meitä myös olemaan tehokkaampi, ja esimerkiksi, tuomaan nopeammin ja vakaampia ohjelmistopäivityksiä OnePlus-käyttäjille.”

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau.
OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau.

Jo alkuvuodesta 2021 raportoitiin, että OnePlussan tutkimus ja tuotekehitys on yhdistynyt Oppon kanssa, minkä OnePlus myös sittemmin vahvisti.

Lau toimi aiemmin johtajana Oppolla ennen lähtöään perustamaan vuoden 2013 lopulla OnePlussaa. OnePlus-puhelimet ovat perinteisesti läpi sen historian jakaneet teknologiaa Oppon kanssa, ja puhelinten tuotanto on myös tapahtunut Oppon tehtailla. Myöhemmin Opposta omaksi brändikseen on irronnut myös Realme, jonka kasvu on sittemmin ollut nopeaa.

Viime aikoina OnePlussan ja Oppon tiivistyvä yhteistyö on jo näkynyt OnePlussan laajentaessa tuotevalikoimaansa viime vuodesta alkaen edullisempiin älypuhelinmalleihin ja muihin laitteisiin. Monet OnePlussan Nord-sarjan älypuhelinmallit ovat uudelleenbrändättyjä versioita myös Oppon nimellä valituilla markkinoilla myytävistä älypuhelinmalleista.

OnePlus-brändille nyt taustalla tapahtuva integraation syventäminen Oppon kanssa ei tuo muutoksia. OnePlus on Oppoa ja Realmetä vahvempi ja tunnetumpi erityisesti Yhdysvalloissa ja Euroopassa, jossa Suomessa OnePlussan markkinaosuus älypuhelimissa on poikkeuksellisen korkea. Maailmanlaajuisesti Oppo on kuitenkin paljon OnePlussaa suurempi älypuhelinmerkki, muun muassa Kiinan ja muiden Aasian markkinoiden vahvan markkina-aseman myötä.

Ohjelmistopuolella OnePlus on jatkanut kansainvälisillä markkinoilla ainakin toistaiseksi omalla OxygenOS:llä samalla, kun Kiinassa se vaihtoi omasta HydrogenOS-ohjelmistostaan käyttämään Oppon ColorOS:ää tänä keväänä. Mahdollisista tulevista muutoksista ei ole kerrottu. Huomionarvoista on toki se, ettei tämänpäiväisen ilmoituksen yhteydessä ainakaan erikseen mainittu OxygenOS:n jatkosta.

Mielenkiintoisesti OnePlussan toinen perustajajäsen Carl Pei jätti OnePlussan viime syksyllä. Yhtenä syy lähdön taustalla voi olla sekin, että Pei oli eri mieltä tehdystä päätöksestä OnePlussan tiiviimmästä yhdistymisestä Oppon kanssa.