Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: Edullisempi Nord-älypuhelin julkistetaan 21. heinäkuuta lisätyn todellisuuden AR-tapahtumassa

OnePlus on vahvistanut sen uuden edullisemman keskihintaluokan Nord-älypuhelinmallinsa julkistuksen tapahtuvan 21. heinäkuuta. Ensi kerran tämä ehti paljastua jo eilen.

OnePlus järjestää Nordin esittelyn lisätyn todellisuuden AR-tapahtumana kahden viikon päästä tiistaina 21. heinäkuuta kello 17 Suomen aikaa. OnePlussan mukaan kyse on maailman ensimmäisestä lisätyn todellisuuden älypuhelinlanseerauksesta. Aiemmin OnePlus julkisti OnePlus 2:n aikanaan virtuaalitodellisuustapahtumassa.

”AR-teknologian ansiosta käyttäjät voivat kokea tuotteen heidän kotiensa turvissa ilman
jonoja ja ihmismassoja”, OnePlus kertoo. OnePlus on jo julkaissut Nord Launch -sovelluksen Google Playssa ja sovelluksen pitäisi olla tulossa myös Apple-laitteiden App Storeen.

OnePlus on jo pikku hiljaa paljastunut tulevasta älypuhelimestaan tiedon murusia yksi kerrallaan, ja saman hypetyksen voidaan odottaa jatkuvan kohti täyttä julkistusta. OnePlus julkaisikin tänään myös toisen osan OnePlus Nordin luomisesta kertovasta dokumenttisarjastaan.

”OnePlus Nord kuvastaa uutta alkua OnePlussalle, tarjoten meille mahdollisuuden jakaa teknologiaamme suuremman yleisön kanssa ympäri maailmaa.” kertoo Paul Yu, Head of OnePlus Nord. ”Tätä lanseerausta varten haluamme jokaisen vain istuvan alas, rentoutuvan ja kokevan uuden puhelimemme ensimmäistä kertaa juuri siinä heidän olohuoneensa mukavuudessa. Me koemme, että Nordin esittely henkilökohtaisemmalla ja läheisemmällä tavalla kuvastaa täydellisesti haluamme tehdä OnePlus-kokemuksesta tavoitettavampi käyttäjille.”

OnePlussan viime viikolla julkaiseman videon perusteella OnePlus Nordissa on aiemmin huhutulla tavalla kaksi etukameraa, jotka ovat sijoitettu reikänä näytön vasempaan yläkulmaan. Huhujen mukaan kameroista pääetukameran tarkkuus olisi 32 megapikseliä ja ultralaajakulman 8 megapikseliä.

LisäksiOnePlus Nord on varustettu tasapintaisella – ei siis sivuille kaartuvalla – näytöllä toisin kuin OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro. Näytön ominaisuuksista OnePlus ei ole vielä kertonut mutta huhujen mukaan kyseessä olisi 90 hertsin virkistystaajuuteen yltävä AMOLED-paneeli.

OnePlus-puhelinten tunnusmerkki, kolmiasentoinen liukukytkin hiljentämiseksi, on myös mukana Nordin oikealla kyljellä. Taakse OnePlus Nordiin on odotettu huhuissa neljää kameraa, ja myös takakamera-alue on jo nähty videolla. OnePlus on myös vahvistanut, että OnePlus Nordin pääkamera tulee sisältämään optisen kuvanvakaimen.

Muuten OnePlus on jo aiemmin vahvistanut OnePlus Nordin olevan varustettu Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiirillä ja sisältävän sen integroidun 5G-modeemin myötä myös tuen 5G-verkkoyhteydelle. Lisäksi hinnaksi on kerrottu alle 500 euroa.

OnePlus Nordin seuraava rajattu ennakkomyynti on ohjelmassa 8. heinäkuuta ja sitten 24 tunnin ajan 15. heinäkuuta. Näistä tilausmahdollisuuksista kerrotaan OnePlussan sivuilla. Ennakkomyynnissä puhelimesta tehdään varaus 20 euron ennakkomaksulla, jota vastaan toimitetaan myöhemmin 20 euron alennuksen puhelinta varsinaisesti tilattaessa antava etukuponki. Ensimmäinen 100 puhelimen erä oli tarjolla ennakkomyynnissä jo viime viikolla ja 8. heinäkuuta tarjolla on 900 puhelimen erä.

Varsinaiseen myyntiin OnePlus Nordia voidaan odottaa pian sen täyden julkistuksen jälkeen.

OnePlus Nordissa on kaksi etukameraa, jotka sijaitsevat reikänä näytön vasemmassa yläkulmassa.
OnePlus Nordissa on kaksi etukameraa, jotka sijaitsevat reikänä näytön vasemmassa yläkulmassa.
OnePlus Nordin näyttöpaneeli vaikuttaa olevan tasainen.
OnePlus Nordin näyttöpaneeli vaikuttaa olevan tasainen.
OnePlus Nordin takakamerat, joita pitäisi olla neljä kappaletta, sijaitsevat allekkain vasemmassa ylänurkassa.
OnePlus Nordin takakamerat, joita pitäisi olla neljä kappaletta, sijaitsevat allekkain vasemmassa ylänurkassa.

OnePlus Nord seuraa OnePlussan uutta liiketoimintastrategiaa, jonka tavoitteena on laajentaa tuoteportfoliota ja esitellä uusia tuotteita edullisemmalla hintapisteellä. Uusi tuotelinja vastaa OnePlussan mukaan myös sen  jatkuvasti kasvavan käyttäjäyhteisön palautteeseen. Yhteisö on toivonut edullisempaa älypuhelinmallia, joka täyttäisi OnePlussan lippulaivatason tuote- ja käyttäjäkokemuksen standardit.

OnePlussan uusi älypuhelinmalli tulee olemaan merkittävästi edullisempi kuin sen tänä keväänä markkinoille tulleet OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro, joiden lähtöhinnat Suomessa ovat 699 ja 899 euroa. Uutuus on ideatasolla jatkoa myös OnePlussan aiemmalle, tuolloinkin sen huippumalleja edullisemmalle OnePlus X:lle vuodelta 2015. Edullisemmalle mallille on nyt OnePlus-mallistossa tilaa, kun OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro olivat jälleen edeltäjiään kalliimpia.