Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: Edullisempi älypuhelinmallisto tulossa – julkaistaan pian myös Euroopan markkinoille

OnePlus on vahvistanut selväsanaisesti aikovansa julkaista uuden, edullisemman älypuhelinmalliston.

OnePlussan perustajajäsen ja toimitusjohtaja Pete Lau kertoi asiasta OnePlussan yhteisöpalstalla julkaistussa viestissä. ”Tänään kerron erittäin innoissani, että tulemme tuomaan premium- ja lippulaivatason kokemuksen, jota olet oppinut odottamaan OnePlussalta, uuteen edullisempaan älypuhelinmallistoon”, totesi Lau ilmoituksensa alkusanoina.

Jo aiemmin OnePlus vahvisti sen olevan laajenemassa uusiin tuotekategorioihin ja edullisempiin tuotteisiin mutta tänään vahvistuksen sai, että uusi edullisempi älypuhelinmallisto tulee aluksi myyntiin niin Euroopassa kuin myös Intiassa. Myöhemmin tavoitteena on tuoda uusi mallisto myös Pohjois-Amerikan markkinoille.

Uutta edullisemmasta älypuhelinmallistosta vastaavaa tuotetiimiä vetää OnePlussalla Paul Yu, joka on johtanut monien OnePlussan aiempien lippulaivalaitteiden laitepuolen kehitystä viimeisen viiden vuoden aikana. Lisäksi OnePlus on koonnut uuteen tiimiin henkilöstöä ympäri maailman.

Lisätietoja OnePlus on luvannut kertoa pian.

Lisäksi OnePlus on tänään avannut myös uuden OnePlusLiteZThing-nimisen Instagram-tilin.

Aiemmin OnePlussan edullisemman älypuhelinmallin nimeksi huhuttiin olevan tulossa OnePlus 8 Lite tai OnePlus Z, kunnes huhuissa alettiin puhua myös OnePlus Nord -nimestä. Toistaiseksi on epäselvää, mikä laitteen nimeksi lopulta on tulossa – ja Instagram-tilillään OnePlus pyrkii sekoittamaan tältä osin yhä pakkaa.

Ensimmäisen uuden edullisemman älypuhelinmallin odotetaan olevan merkittävästi edullisempi kuin hiljattain markkinoille tulleet OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro, joiden lähtöhinnat Suomessa ovat 699 ja 899 euroa. Mahdollisesti puhelimen hinta on jopa selvästikin alle 500 euroa. Uutuus olisi ideatasolla jatkoa myös OnePlussan aiemmalle, tuolloinkin sen huippumalleja edullisemmalle OnePlus X:lle vuodelta 2015. Edullisemmalle mallille on nyt OnePlus-mallistossa tilaa, kun OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro olivat jälleen edeltäjiään kalliimpia.

Edullisemman OnePlus-älypuhelimen odotetaan olevan varustettu Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiirillä, joka  sisältää myös 5G-modeemin integroituna, joten se sisältämään tuen 5G-mobiiliverkkoyhteydelle. Lisäksi siihen odotetaan neljää takakameraa. Todennäköisesti mukana on myös 90 hertsin virkistystaajuus näytössä.

Edullisemmasta OnePlus-älypuhelimesta on nähty aiemmin vuotaja OnLeaksin julkaisemia mallinnoskuvia mutta tuote on voinut muuttua venyneen kehitysprosessin aikana niin, että ne eivät enää pidä paikkansa.

Yhden aiemman huhun mukaan julkistus voisi tapahtua 10. heinäkuuta mutta tämän tiedon todenperäisyys ja ajantaisuus on avoin kysymys.