Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti edullisemman alle 500 euron Nord-älypuhelimen järjestelmäpiirin – varustettu myös 5G-tuella

OnePlus on jatkanut tulevan edullisemman, keskihintaluokan Nord-älypuhelinmallinsa tiivistä hypettämistä paljastamalla puhelimen perustuvan Qualcommin Snapdragon 765G -järjestelmäpiirille.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau vahvisti asian TechRadar-sivuston haastattelussa.

Snapdragon 765G sisältää integroidun 5G-modeemin, ja OnePlus Nord sisältääkin näin yllätyksettömästi myös 5G-verkkotuen.

Eilen OnePlus vahvisti, että sen uuden älypuhelinsarjan nimi on huhuttu OnePlus Nord ja julkaisi tänään ensimmäisen jakson neliosaisesta puhelimen luomisesta kertovasta dokumenttisarjastaan OnePlus Nord -Instagram-tilillään ja avasi Nord Series -sarjalle omat verkkosivunsa.

Lisäksi Lau vahvisti TechRadarille Nordin hinnan olevan alle 500 euroa. Lau kommentoi myös kolmen painopistealueen Nordissa olevan kameroiden, OxygenOS-ohjelmiston käyttökokemuksen sekä kolmantena OnePlussan laadun.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau.
OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau.

OnePlus Nordin seuraava rajattu ennakkomyynti on ohjelmassa 8. heinäkuuta ja sitten 24 tunnin ajan 15. heinäkuuta. Näistä tilausmahdollisuuksista kerrotaan OnePlussan sivuilla. Ennakkomyynnissä puhelimesta tehdään varaus 20 euron ennakkomaksulla, jota vastaan toimitetaan myöhemmin 20 euron alennuksen puhelinta varsinaisesti tilattaessa antava etukuponki. Ensimmäinen 100 puhelimen erä oli tarjolla ennakkomyynnissä jo tänään.

Kokonaisuudessaan OnePlus Nordin julkistus voi tapahtua 10. heinäkuuta.

OnePlus Nord seuraa OnePlussan uutta liiketoimintastrategiaa, jonka tavoitteena on laajentaa tuoteportfoliota ja esitellä uusia tuotteita edullisemmalla hintapisteellä. Uusi tuotelinja vastaa OnePlussan mukaan myös sen  jatkuvasti kasvavan käyttäjäyhteisön palautteeseen. Yhteisö on toivonut edullisempaa älypuhelinmallia, joka täyttäisi OnePlussan lippulaivatason tuote- ja käyttäjäkokemuksen standardit.

OnePlussan uusi älypuhelinmalli tulee olemaan merkittävästi edullisempi kuin sen tänä keväänä markkinoille tulleet OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro, joiden lähtöhinnat Suomessa ovat 699 ja 899 euroa. Uutuus on ideatasolla jatkoa myös OnePlussan aiemmalle, tuolloinkin sen huippumalleja edullisemmalle OnePlus X:lle vuodelta 2015. Edullisemmalle mallille on nyt OnePlus-mallistossa tilaa, kun OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro olivat jälleen edeltäjiään kalliimpia.

Edullisemman OnePlus Nord -älypuhelimeen odotetaan myös neljää takakameraa ja kahta etukameraa, tarkkuudeltaan 32 ja 8 megapikseliä, jotka on sijoitettu reikänä näyttöön. Todennäköisesti mukana on myös 90 hertsin virkistystaajuus näytössä ja 30 watin Warp Charge -pikalataus.