OnePlus-pomo vahvisti: seuraava puhelin tulee toisen vuosineljänneksen lopulla – varustettu Snapdragon 845:llä

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on vahvistanut tietoja jo yhtiön seuraavasta älypuhelimesta CNETin haastattelussa Las Vegasissa CES-messujen yhteydessä.

Laun mukaan seuraava OnePlus-puhelin on tulossa toisen vuosineljänneksen lopulla ja on varustettu Qualcommin uudella Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä.

Kumpikaan seikka ole kovin suuri yllätys. Aikataulu seurailee aiempina vuosina nähtyä. OnePlus on viime vuosina tyypillisesti julkaissut vuoden ensimmäisen puhelimensa alkukesästä ja päivitetyn version loppuvuodesta.

Lisäksi uusi OnePlus-puhelinsukupolvi on tullut uudella Qualcommin Snapdragon-huippupiirillä. Snapdragon 845 on Laun mukaan täysin selkeä valinta uutuuteen. ”Totta kai, ei ole muuta vaihtoehtoa”, totesi Lau haastattelussa.

Seuraava OnePlus-puhelin saanee nimekseen loogisesti OnePlus 6. Siitä ei ole kuultu vielä juurikaan varteenotettavia huhuja. OnePlussan kanssa saman omistajatahon jakava Vivo julkisti nyt CES-messuilla maailman ensimmäisen näytöltä löytyvällä sormenjälkilukijalla varustetun älypuhelimen. Samaa tekniikkaa ei kuitenkaan välttämättä nähdä OnePlussan tulevassa puhelimessa. Toivottuja lisäyksiä nykyisestä OnePlus 5T:stä voisivat myös olla täysi luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys sekä optinen kuvanvakain kameraan.

Laun mukaan ei ole 100-prosenttisen varmaa, aikooko OnePlus tuoda myyntiin toisen puhelimen myös tänä vuonna kuten se on tehnyt kahtena edellisenä vuotena.

Toimitusjohtaja Lau kertoi OnePlussan myös aloittavan neuvottelut yhdysvaltalaisoperaattorien kanssa tänä vuonna. CES-messujen yhdeksi puheenaiheeksi on noussut toisen kiinalaisvalmistajan Huawein mönkään mennyt diili huippupuhelimen operaattorimyyntiin tuomisesta. Syynä olivat poliittiset paineet, joiden myötä AT&T-operaattori päätti perua puhelimen myynnin aloituksen.