Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus esitteli 8T Concept -konseptipuhelimen väriä hopean ja sinisen välillä vaihtavalla takapinnalla ja mmWave-tutkamoduulilla

OnePlus 8T Concept sisältää kaksi uutta teknologista ratkaisua.

OnePlus on esitellyt uuden OnePlus 8T Concept -konseptiälypuhelimen, joka nimensä mukaisesti perustuu aiemmin syksyn 2020 markkinoille tulleeseen OnePlus 8T:hen.

OnePlus 8T Concept on OnePlussan historian toinen konsepti alkuvuodesta 2020 esitellyn OnePlus Concept Onen jatkona. Jo OnePlus Concept Onessa esittelyssä oli elektrokromaattinen lasi, joka pystyi siinä vaihtamaan väriä mustasta läpinäkyväksi ja päinvastoin ja näin piilottamaan takakamerat laitteesta.

Nyt uudessa 8T Conceptissa OnePlus jatkaa elektrokromaattisen lasia käyttöä. Tällä kertaa puhelimen takapinnan kuviot voivat vaihtaa väriään tummasta sinisestä vaaleaan hopeaan riippuen lasipinnan sisältämän metallioksidikerroksen läpi johdetusta sähkövirrasta.

OnePlussan mukaan 8T Conceptin design on saanut inspiraationsa luonnosta, ja tarkemmin ottaen useissa eri väreissä hohtavasta virtaavasta vedestä kuumissa lähteissä Turkin Pamukkalessa.

Väriä vaihtavaa takapinta on hyödyksi esimerkiksi ilmoituksissa, jotka voivat kertoa saapuvasta puhelusta puhelimen takapinnan väriä vaihtamalla.

OnePlus 8T Conceptin takapinnan väri voi vaihdella ilmoitusten perusteella hopean...
OnePlus 8T Conceptin takapinnan väri voi vaihdella ilmoitusten perusteella hopean…
... ja sinisen välillä.
… ja sinisen välillä.

Toisena esittelyssä olevana teknologiana OnePlus hyödyntää 8T Conceptissa korkeiden mmWave-millimetriaaltotaajuuksien tutkamoduulia, joka on sijoitettu osaksi takakamera-aluetta. Millimetriaaltomoduulilla lähetettyjen ja vastaanotettujen elektromagneettisten aaltojen mahdollistaman näkö- ja paikannuskyvyn ansiosta OnePlus 8T Concept osaa jo ainakin pari eri temppua.

Esimerkiksi ilmoituksen saapuvasta puhelusta voi kuitata koskematta puhelimeen viemällä käden millmetriaaltomoduulin päälle.

OnePlus 8T Concept on varustettu mmWave-moduulilla osana kamera-aluetta.
OnePlus 8T Concept on varustettu mmWave-moduulilla osana kamera-aluetta.
mmWave-moduuli mahdollistaa eleohjauksen ilman kosketusta.
mmWave-moduuli mahdollistaa eleohjauksen ilman kosketusta.
OnePlus 8T Concept osaa havainnoida ihmisen hengitystahdin.
OnePlus 8T Concept osaa havainnoida ihmisen hengitystahdin.

Lisäksi OnePlus on esitellyt millimetriaaltomoduulin hyödyntämistä hengityksen seurantaan. Puhelimen millimetriaaltoteknologia pystyy havainnoimaan edessään olevan ihmisen hengityksen, ja OnePlus 8T Concept voi esimerkiksi synkronoida takapintansa värin hengityksen kanssa samaan tahtiin.

Uuden OnePlus 8T Conceptin kehitystyön takana on OnePlussan aiemman Concept Onen myötä perustama OnePlus Gaudi -nimeä kantava yksikkö, joka pyrkii yhdistämään luovat osaajat merkityksellisen ja leikkisän teknologian kanssa. OnePlussan mukaan monikulttuurinen ja monimuotoinen tiimi koostuu 39 designerista, jotka tekevät työtään Kiinan Shenzhenissä, Taiwanin Taipeissa, Yhdysvaltojen New Yorkissa ja Intiassa.

Kuten aiemman OnePlus Concept Onen kanssa, myöskään OnePlus 8T Conceptia ei tällaisenaan kannata odottaa myyntiin. Sen sijaan se kertoo väriä vaihtavaan lasiin liittyvän teknologian kehittymisestä ja kaupallisten laitteiden lanseerausten lähestymisestä, mahdollisesti jo ensi vuoden aikana.