OnePlus 7T -sarjan älypuhelimet lanseerataan 10. lokakuuta Lontoossa – ensivilkaisu saadaan kuitenkin jo 26. syyskuuta

OnePlus on kertonut julkaisevansa OnePlus 7T -sarjan älypuhelimet Lontoossa 10. lokakuuta. Ensivilkaisu OnePlus 7T -sarjasta nähdään puolestaan OnePlussan mukaan jo 26. syyskuuta Intiassa, jossa sen odotetaan esittelevän samalla myös OnePlus TV -televisionsa.

Globaalia Lontoossa järjestettävää lanseeraustapahtumaa seurataan myös Helsingissä. Tällä kertaa OnePlus kutsuu myös suomalaiset käyttäjät juhlimaan ja tutustumaan uutuuspuhelimiin ensimmäisten joukossa.

OnePlus on jo aiemmin vahvistanut, että se tulee tuomaan OnePlus 7T -malleissa kevään OnePlus 7 Prosta tutun ja siinä vuolaasti kehutun tavallista nopeamman ja sulavamman 90 hertsin virkistystaajuuden näyttöteknologian myös edullisempaan malliin.

”OnePlus-kokemus rakentuu nopeudelle ja sujuvuudelle, ja haastamme jatkuvasti itseämme kehittymään paremmiksi. Älypuhelimen näytöllä on keskeinen rooli käyttökokemuksen kannalta. Siksi panostamme näyttöinnovaatioiden kehittämiseen. Odotan innoissani, mitä fanimme ovat mieltä OnePlus 7T-sarjastamme”, kommentoi OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau.

Jo aiemmista OnePlus-tapahtumista tuttuun tapaan OnePlus myy lippuja Lontoon julkistukseen. Lipunmyynti Lontoon lanseeraustapahtumaan alkaa 20. syyskuuta OnePlus-verkkosivuilla. Suomessa OnePlus järjestää faneille oman juhlan Helsingissä. Tapahtumasta tullaan kertomaan lisätietoja OnePlussan Facebook-sivuilla tämän viikon aikana.

”OnePlus ei ole vain puhelinvalmistaja, vaan olemme myös yhteisö. Olemme kasvaneet Suomessa valtavin harppauksin, ja kiitos siitä kuuluu faneillemme. Haluamme kiittää upeaa yhteisöämme kutsumalla heidät Helsinkiin suurimpiin lanseerausbileisiin, jotka olemme koskaan Suomessa järjestäneet. Tästä tulee huikeaa!”, kertoo OnePlussan Suomen ja Baltian maajohtaja Tuomas Lampén.

Tämä OnePlus 7T:stä ja OnePlus 7T Prosta tiedetään jo

OnePlus 7T -sarjan puhelimista on paljastunut mallinnoksia designista sekä teknisiä tietoja tutun vuotajan OnLeaksin toimesta.

OnLeaks julkaisi OnePlus 7T Pron mallinnoskuvat aiemmin yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa OnePlus 7T:n yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa. Lisäksi viime viikolla OnLeaks paljasti vielä puhelinten kattavat tekniset tiedot CompareRaja-sivuston kanssa.

Tällä kertaa OnePlus 7T tulee uudistumaan merkittävästi edeltäjäänsä OnePlus 7:ään verrattuna, kun taas OnePlus 7T Pron uudistukset edeltäjästään OnePlus 7 Prosta ovat jäämässä vähäisiksi.

OnePlus 7T:n tekniset tiedot OnLeaksin mukaan:

 • Mattapintaiseksi viimeistelty takalasipinta
 • 6,55 tuuman Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö 2400×1080 pikselillä (402 pikseliä tuumaa kohti) ja 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Kolme takakameraa
  • Pääkamera 48 megapikseliä f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 2x optisen zoomin telekamera 12 megapikseliä f/2,2-aukolla
  • 120 asteen ultralaajakulmakamera 16 megapikseliä f/2,2-aukolla
 • Etukamera 16 megapikseliä f/2,0-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • 3 800 milliampeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus (20 prosenttia nopeampi kuin OnePlus 7 Prossa)
 • Android 10 + OxygenOS -ohjelmisto

OnePlus 7T Pron tekniset tiedot OnLeaksin mukaan:

 • Mattapintaiseksi viimeistelty takalasipinta
 • 6,65 tuuman Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö 3100×1440 pikselillä (516 pikseliä tuumaa kohti) ja 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Kolme takakameraa
  • Pääkamera 48 megapikseliä f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 3x optisen zoomin telekamera 8 megapikseliä f/2,4-aukolla
  • 120 asteen ultralaajakulmakamera 16 megapikseliä f/2,2-aukolla
 • Etukamera 16 megapikseliä f/2,0-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 256 gigatavua tallennusmuistia
 • 4 085 milliampeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus
 • Android 10 + OxygenOS -ohjelmisto

Mallinnoskuvien OnePlus 7T -puhelin näyttää edelleen etupuolelta OnePlus 7:ltä sekä sen edeltäjältä OnePlus 6T:ltä pehmeästi muotoillulla lovella etukameralle. Takana nähdään uusi pyöreä kamera-alue, jolle on sijoitettu riviin kolme kameraa – yksi enemmän kuin OnePlus 7:ssä. OnePlus 7T Pro tulee säilymään muodoiltaan käytännössä ennallaan edeltäjäänsä OnePlus 7 Prohon verrattuna mutta värivaihtoehtona pitäisi olla uusi Haze Blue. Lisäksi OnePlus 7T Pro on tulossa saataville myös McLaren-erikoisversiona OnePlus 6T:n tavoin.

OnePlus 7T -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.
OnePlus 7T -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.

Designin ohella myöskään OnePlus 7T Pron ominaisuuksissa ei tulla näkemään suuria parannuksia. Järjestelmäpiiri on vaihtumassa Qualcommin päivitettyyn ja hieman tehokkaampaan Snapdragon 855+:aan. Lisäksi akun kapasiteetti on kasvamassa hieman olla 4 085 milliampeerituntia, kun se OnePlus 7 Prossa on 4 000 milliampeerituntia. Akun pikalataus nopeutuu aiemmin raportoidusti myös hieman, vaikka wattimäärä pysyy ennallaan: Warp Charge 30T (5A/6A) lataa akun 20 minuutissa tyhjästä 50 prosentin varaukseen ja täyteen 65 minuutissa.

OnePlus 7T Pron design on säilymässä samanlaisena OnePlus 7 Pron kanssa. Puhelimesta on tulossa myös McLaren-erikoisversio. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
OnePlus 7T Pron design on säilymässä samanlaisena OnePlus 7 Pron kanssa. Puhelimesta on tulossa myös McLaren-erikoisversio. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

Ohjelmistopuolella uusiin OnePlus-puhelimiin odotetaan kameraan uutta makrokuvaustilaa, videokuvaukseen tiedostokokoja pienentävää HEVC-koodausta ja lisäksi parempaa hybridikuvanvakautusta. Uutta olisivat myös 10 sekuntiin yltävät 960 ruutua sekunnissa -hidastusvideot ja videokuvaus myös ultralaajakulmakameralla.

Markkinoille uusia puhelimia odotetaan heti Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla OxygenOS-ohjelmistolla varustettuna.

Jos OnePlus 7T Pron uudistukset ovat jäämässä pieniksi, samanaikaisesti OnePlus 7T on uudistumassa enemmän verrattuna OnePlus 7:ään.

OnePlus 7T sisältää hieman edeltäjiään kookkaamman 6,55 tuuman AMOLED-näytön. Näytön virkistystaajuus on myös tavallista korkeammat 90 hertsiä kuten jo OnePlus 7 Prossa, joka on saanut paljon kiitosta sulavasti toimivasta näytöstään.

Järjestelmäpiirinä OnePlus 7T:ssä pitäisi olla myös tehokkaampi Qualcomm Snapdragon 855+, akun kapasiteetti kasvaisi 100 milliampeeritunnilla 3 800 milliampeerituntiin ja takakameroiden lukumäärä kasvaa kolmeen – 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 12 megapikselin telekamera, kun OnePlus 7:ssä on 48 megapikselin pääkameran ohella vain 5 megapikselin apukamera syvyyden hahmottamiseksi. Muutos kameroissa on siis erittäin merkittävä. Etukameran tarkkuus on tietojen mukaan yhä 16 megapikseliä.

OnePlus 7T:ssä telekamera tarjoaa kuullun mukaan 2x-tasolle optista zoomia, kun OnePlus 7 Pron ja huhujen mukaan myös OnePlus 7T Pron telekameran optinen zoom on 3x-tasoa.

Qualcommin mukaan sen hiljattain esitelty ja OnePlus-puhelimiin päivityksenä povattu Snapdragon 855+ -piiri tarjoaa 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn kuin aiempi huippupiiri Snapdragon 855. Myös peruslaskennan osalta tehokkaimman ytimen kellotaajuus on nostettu 2,96 gigahertsiin 2,84 gigahertsistä eli neljä prosenttia korkeammaksi.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on jo vahvistanut, että OnePlus on tuomassa tänä vuonna markkinoille vielä toisen 5G-älypuhelinmallin nykyisen OnePlus 7 Pro 5G:n jatkoksi.