Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global ostaa Valona Labsin toiminnot ja perustaa osaamiskeskuksen Tampereelle – hakee rekrytoinneilla lisää ohjelmisto-osaajia

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global kertoo laajentavansa toimintaansa Suomessa. HMD Global ostaa Valona Labs -ohjelmistoyhtiön toiminnot ja perustaa uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle. Yhtiö on jo aiemminkin maininnut uudesta osaamiskeskuksestaan, jota nyt kasvatetaan.

Valona Labsia kuvaillaan mobiili-, yrityskäyttö- ja kyberturva-alojen vahvaksi osaajaksi. Yritysostolla HMD panostaa matkapuhelinten turvallisuuteen ja luo perustan uudelle osaamiskeskukselleen Tampereella. HMD Globalin pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Vuonna 2018 perustetun Valona Labs Finland Oy:n liikevaihto viime vuonna oli 0,57 miljoonaa euroa ja henkilöstömääräkseen tilinpäätöksessä se kertoi 5 työntekijää.

HMD Globalin Tampereen uuteen osaamiskeskukseen aletaan myös heti rekrytoida lisää ohjelmistoalan henkilöstöä.

Uusi yksikkö Tampereella keskittyy ohjelmistokehitykseen ja turvallisuusasioihin sekä niihin liittyviin teollisoikeuksiin ja palveluihin. Sen kerrotaan myös edistävän HMD Globalin siirtymistä puhtaasta laiteliiketoiminnasta laitteet ja palvelut yhdistävään liiketoimintamalliin.

HMD Global on aiemmin maaliskuussa julkistanut ensimmäisen palvelunsa HMD Connectin, kansainvälisen dataroaming-palvelun. Tulevina kuukausina Tampereen-yksikkö keskittyy HMD Connectin jatkokehitykseen samalla, kun se aloittaa muiden palveluiden kehitystyön. Näitä ovat esimerkiksi laitteen etälukitseminen, yritysten mobiiliratkaisujen hallinta, turvalliset verkkoyhteydet ja black box -ohjelmistotestaus. HMD Globalin tavoitteena on myös laajentaa osaamiskeskuksen toimintaa kuvaamiseen ja ääneen liittyviin teknologioihin.

Uutta osaamiskeskusta vetää Valona Labsin toimintaa Tampereella johtanut Ari Heikkinen.

”Nokia-puhelimet tunnetaan kautta maailman niiden käyttäjäystävällisistä innovaatioista ja puhtaasta, turvallisesta ja aina ajan tasalla olevasta Android-käyttöjärjestelmästä, joka varmistaa, että käyttäjien älypuhelinkokemus vain paranee ajan mittaan. Tämä on yksi syy siihen, että olemme säilyttäneet asemamme nopeiden käyttöjärjestelmäpäivitysten ykkösinä. Counterpointin tutkimuksen mukaan käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat tulleet nopeimmin 94 prosenttiin Nokia-älypuhelimistamme. Valona Labsin osaamisen ansiosta olemme entistä vahvemmassa asemassa pitää tämä asiakaslupaus samalla kun edelleen vahvistamme faniemme luottamusta”, kommentoi HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

“Olemme työskennelleet läheisesti HMD Globalin kanssa jo jonkin aikaa, ja on hienoa julkistaa yhteistyömme, kun kumppanuutemme nyt entisestään vahvistuu. Uudessa osaamiskeskuksessa työskentelemme hyvin ajankohtaisten asioiden parissa. Kyberturvallisuusongelmat ovat lisääntyneet koronapandemian aikana, joten nyt on juuri oikea hetki vahvistaa panostustamme mobiiliturvallisuuteen”, HMD Globalin turvallisuus- ja yritysratkaisuista vastaavaksi nimitetty Ari Heikkinen.

Ennen HMD Globalia Tampereelle omat tuotekehitysyksikkönsä ovat älypuhelinvalmistajista perustaneet myös Huawei ja Xiaomi. Ne keskittyvät Tampereelle erityisesti muun muassa kamerakehitykseen, johon myös HMD Global tavoittelee keskuksensa osaamisen laajentamista.

”Tampere tunnetaan teknologian kehityksestä, erityisesti mobiilialan innovaatioista. Odotamme, että voimme hyödyntää tämän alueen osaamista ja alamme etsiä yhteistyömahdollisuuksia alueen yritysten ja Tampereen yliopiston teknologiayksiköiden kanssa. Koska toimintamme laajenee, meillä on välitön tarve löytää uusia kykyjä tiimiimme, ja olen erittäin innostunut monista mahdollisuuksista, joita tämä Suomelle tulevaisuudessa tuo”, kertoo Ari Heikkinen.

”Olen itse kasvanut lähellä Tamperetta, joten tiedän hyvin, millaista osaamista tälle alueelle on kehittynyt. Rohkaisen matkapuhelinten turvallisuuteen sekä kuvaan ja ääneen liittyvien teknologioiden osaajia olemaan yhteydessä meihin ja keskustelemaan yhteistyöstä kanssamme”, toteaa tuotejohtaja Juho Sarvikas.