Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-puhelinpomo paljasti: edullinen 5G-puhelinmalli tulossa ensi vuonna – hintaa puolet nykyisistä kilpailijoista

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global ei ole esitellyt vielä yhtään 5G-älypuhelinta.

Nyt HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas on kertonut Digital Trends -sivuston haastattelussa, että tulossa siltä on kohtuuhintainen 5G-älypuhelin ensi vuoden 2020 aikana.

Sarvikkaan mukaan tuleva Nokia-merkkinen 5G-älypuhelin maksaa noin puolet verrattuna tällä hetkellä markkinoilla saatavilla oleviin vaihtoehtoihin. Digital Trends arvioi hinnan asettuvan näin 500-650 dollarin eli noin 450-600 euroon laskettuaan hinnan perustuen Yhdysvalloissa myynnissä oleviin 5G-älypuhelimiin. Suomessa myynnissä on toistaiseksi kolme eri 5G-älypuhelinta, ja niiden hinnat lähtevät 899 eurosta.

”Näemme erityisen mahdollisuuden meille tuoda 5G edullisempaan segmenttiin liittyessämme mukaan markkinoille”, kommentoi Sarvikas Digital Trendsille. ”Sanoisin edullinen suhteessa siihen mitä on saatavilla tänään. Haluaisin nähdä meidän yltävän puoleen hinnasta verrattuna missä 5G on tarjolla nyt.

HMD Global on aiemmin ollut mukana listauksessa valmistajista, jotka tekevät yhteistyötä myös 5G:n osalta piirijätti Qualcommin kanssa.

Varsinaisia huhuja 5G-Nokia-puhelimista ei ole aiemmin juuri kuultu – muuta kuin yksittäinen maininta mahdollisesta Nokia 9.1 PureView’stä 5G-yhteydellä varustettuna.

Seuraavan kerran HMD Global julkistaa uusia puhelimia 5. syyskuuta IFA-messujen yhteydessä mutta vielä silloin ei 5G-älypuhelinjulkistua odoteta nähtävän. Sen sijaan helmikuun lopun Mobile World Congress -messut voisivat olla sopiva ajankohta HMD Globalille esitellä myös 5G-älypuhelimia.