Nokia-älypuhelinten aktivointitiedot tallennetaan jatkossa Suomeen Googlen palvelinkeskukseen

Nokia-puhelinyhtiö on tänään kertonut merkittävistä yhteistyösopimuksista. HMD Globalin, Google Cloudin ja konsulttiyhtiö CGI:n sopimuksen myötä Nokia-älypuhelinten aktivointitiedot tallennetaan jatkossa Suomessa Haminassa sijaitsevaan Googlen palvelinkeskukseen.

Yhteistyösopimus hyödyntää HMD Globalia ja Nokia-älypuhelinkäyttäjiä monella tavalla. Jatkossa Google Cloudin tarjoaman analytiikan ja CGI:n pilvipalveluosaamisen avulla Nokia-älypuhelinten käyttökokemusta saadaan HMD Globalin mukaan parannettua entisestään.

Nyt julkistettu sopimus myös vahvistaa HMD Globalin lupausta kahden vuoden ohjelmistopäivityksistä ja kolmen vuoden tietoturvapäivityksistä.

“Nokia-älypuhelinten käyttäjät ympäri maailman arvostavat ainutlaatuista lupaustamme siitä, että jokainen Nokia Android One -perheeseen kuuluva älypuhelin saa säännölliset turvapäivitykset kolmen vuoden ajan ja käyttöjärjestelmäpäivitykset kahden vuoden ajan. Haluamme, että jokainen Nokia-puhelin pysyy pitkään tuoreena ja että jokainen pääsee käyttämään viimeisimpiä Googlen innovaatioita. Tavoitteemme on tuoda uusimmat Android-käyttöjärjestelmäpäivitykset Nokia-puhelimiin muita valmistajia nopeammin, jolloin kuluttajat voivat todella luottaa siihen, että heidän Nokia-puhelimensa vain paranevat ajan mittaan”, kertoo HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.
HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.

Samalla kerrottiin, että tulevaisuudessa Nokia-älypuhelinten aktivointitiedot tallennetaan Haminassa sijaitsevaan datakeskukseen, kun niitä on tähän asti säilytetty pilvipalvelussa Singaporessa. Aluksi tiedot tallentuvat Haminaan uusista Nokia 4.2 -, 3-2- ja 2.2-malleista, kun taas aikaisempia malleja koskevat tiedot siirtyvät Haminan keskukseen Android Q -päivitysten myötä vuonna 2020.

”Otamme tänään merkittävän askeleen kuluttajien luottamuksen vahvistamisessa jatkossakin. Suomalaisille juurillemme uskollisena teimme päätöksen yhteistyöstä CGI:n ja Google Cloudin kanssa kasvavan datamme keräämisestä ja tallentamisesta. Samalla HMD Globalissa kasvatamme investointiamme Eurooppaan”, Sarvikas jatkaa.

HMD Globalin tavoitteena on hyödyntää maailman johtavia tietoturva- ja analytiikkapalveluita sekä jatkaa eurooppalaisten tietoruojasäännösten ja -lakien, kuten GDRPR:n (General Data Protection Regulation) noudattamista. Google Cloud ja CGI olivat luontevia kumppanivalintoja, sillä yhtiöt ovat olleet HMD Globalin kanssa yhteistyössä aiemminkin.

”CGI ja Google olivat luontevia valintoja strategisiksi pilvipalvelukumppaneiksemme, koska olemme jo aiemmin tehneet tiivistä yhteistyötä. Tavoitteenamme on nyt varmistaa johtavien tietoturva- ja analytiikkaratkaisujen käyttö maailmanlaajuisesti. Jatkamme käytäntöämme kertoa kuluttajille avoimesti ja läpinäkyvästi, miten keräämme ja tallennamme puhelimia koskevia aktivointitietoja ja miten se parantaa puhelinten käyttökokemusta. Päätöksemme siirtää datahallinta Suomeen vahvistaa sekä tietoturvaa ja yksityisyydensuojaa että lupaustamme puhtaasta, turvallisesta ja ajan tasalla olevasta AndroidT-kokemuksesta”, Juho Sarvikas toteaa.

Googlen Haminan datakeskusta laajennetaan.
Googlen Haminan datakeskusta laajennetaan.

”Koska Google käyttää maailmanlaajuisesti kokonaan uusiutuvaa energiaa, Google Cloud -alusta ei ainoastaan täytä HMD Globalin ohjelmisto- ja datatarpeita, vaan se myös varmistaa, että ratkaisu kestävä ja ympäristöystävällinen myös tulevaisuudessa”, Google Cloud -liiketoiminnan Pohjoismaiden johtaja Eva Fors jatkaa.

CGI on kehittänyt HMD Globalille edistyneen infrastruktuurin älypuhelinten ja taustajärjestelmpien välille. Käyttäjille optimointi näkyy muun muassa entistä nopeampina ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksenä, Nokia-puhelinyhtiö vakuuttaa.

”Uusimpien tiedonkeruu- ja analytiikkateknologioiden sekä CGI:n data-asiantuntijoiden avulla HMD Global pystyy sekä parantamaan tietoturvaa että oppimaan asiakaskokemuksesta. Analysoimalla puhelinten käyttöä ja asiakastyytyväisyyttä saadaan tarkkaa tietoa siitä, miten puhelimia kannattaa kehittää. Näin voidaan tarjota entistä parempia kokemuksia ja palveluita Nokia-puhelinten käyttäjille eri puolilla maailmaa”, CGI:n Advanced Analytics Solutionsin johtaja Martti Reilander valottaa.