Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nintendo paljasti uusia Switch-tietoja: myös mobiilisti toimiva konsoli tulee 3. maaliskuuta

Nintendo on kertonut uusia tietoja tulevasta Switch-pelikonsolistaan, joka on samalla myös tablettimainen mobiililaite reilun kuuden tuumannäytöllä varustettuna.

Nintendo kertoi Switchin hinnaksi 299,99 dollaria ja 29 980 jeniä, mutta valitettavasti euromääräistä hintaa ei vielä paljastettu. Epäilemättä se tullee kuitenkin myös liikkumaan noin 300 eurossa, mahdollisesti maasta ja jälleenmyyjästä riippuen.

Myyntiin Nintendo Switch on tulossa 3. maaliskuuta Japanissa, Pohjois-Amerikassa sekä ”merkittävissä Euroopan maissa”. Suomen osalta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Nintendo Switch rakentuu 6,2 tuuman ja 1280×720 pikselin kosketusnäytöllä varustetun tabletin ympärille. Kotona laite napsautetaan telakkaan, jolloin pelikuva näkyy televisioruudulla ja ohjaaminen tapahtuu langattomalla ohjaimella. Reissuun lähtiessä tablettiin voi kiinnittää ohjainpäädyt ja napata koko laitteen peleineen mukaan. Irroitettavia päätyjä, eli Joy-Coneja voi käyttää ohjaimina myös erikseen tai yhdessä. Wii-ohjainten tavoin ne on varustettu liiketunnistimilla.

Mobiilisti käytettäessä Nintendo Switchin akunkeston kerrotaan olevan 2,5-6,5 tuntia pelistä riippuen. Sisäistä muistia Switchissä on 32 gigatavua ja lisäksi muistikorttipaikka. Myös pelejä myydään korteilla. Ilahduttavasti pelit eivät tule olemaan aluelukittuja, vaan toimivat kaikkialla – mahdollistaen pelien ostamisen myös ulkomailta.

Switchillä verkkopelaaminen tulee vaatimaan maksullisen tilauspalvelun hankinnan.

Nintendo itse on tuomassa Switchille nimekkään joukon omia pelejään, kutenThe Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 sekä uusi Super Mario Odyssey. Wikipediasta löytyy luettelo ilmoitetuista Nintendo Switch -peleistä. Erityisesti kahta Joy-Con-ohjainta esittelemään tulee 1-2 Switch-peli.