Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nämä olivat maailmalla joulun hittilahjoja maailmalla – trendi ei ole vielä iskenyt Suomeen

Älykaiuttimet olivat yksi joulun hittilahjoista, paljastavat niin verkkokauppajätti Amazon.comin tilastot kuin myös älypuhelinten sovelluskaupoissa kärkisijoille latauksissa nousseet sovellukset.

Älykaiuttimet yleistyvät jo vauhdilla muun muassa amerikkalaiskodeissa. Sen sijaan Suomessa älykaiuttimia ei myydä vielä juuri lainkaan. Keskeisenä syynä on niistä puuttuva tuki suomen kielelle. Älykaiuttimet sisältävät puhuen käytettävän virtuaaliavustajan – Amazonin Echo-kaiuttimista löytyy Alexa, Googlen Home-kaiuttimista Google Assistant ja Applen tulevasta HomePodista Siri. HomePod myöhästyi tämän vuoden joulumarkkinoilta Applen viivästettyä sen myyntiintuloa.

Amazonin mukaan sen edullinen ja pienikokoinen Echo Dot -älykaiutin ja myös Alexan sisältävä Fire Stick Alexa-kauko-ohjaimella olivat sen myydyin ja toiseksi myydyin tuote joulun alla. Amazonin mukaan Alexalla varustettuja laitteita on myyty yhteensä kymmeniä miljoonia.

Hiljattain Echo-kaiuttimet tulivat Amazonista tilattavaksi myös Suomeen.

Sovelluskaupat ovat kertoneet Alexa-sovelluksen lisäksi myös Google Home -sovelluksen noususta latauslistoilla. Google Home -sovellus ei kuitenkaan suoraan liity vain älykaiuttimiin, vaan sitä käytetään myös Googlen Chromecastin hallintasovelluksena.

Melko edulliset televisioon liitettävät, älypuhelimella tai tabletilla hallittavat mediatoistimet, kuten Chromecast, olivatkin edelleen aiempien vuosien tapaan myös tämän vuoden joulun hittejä. Ne ovat erittäin suosittuja jo myös Suomessa.