Lukuja paljastui: Näin ihmiset oikeasti käyttävät Snapchatia

Snapchatin takana oleva Snap-yhtiö varjelee useimpia lukuja toiminnastaan tarkasti. Snap on antanut julkisuuteen varsin niukasti tietoja esimerkiksi käyttäjämäärästään yhtä laajaa lukua lukuunottamatta. Nyt Snapchat-sovelluksen eri toimintojen käyttäjämääristä on kuitenkin paljastunut tietoa historiallisessa vuodossa. Daily Beast -sivusto sai käsiinsä yhtiön sisälläkin vain pienessä piirissä jaettuja lukuja.

Snapchatin aktiiviseksi päivittäiseksi käyttäjämääräksi kerrottiin 178 miljoonaa viimeisimmän kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen yhteydessä.

Nyt paljastuneet luvut kertovat, että useimmille Snapchat on viestisovellus, jonka avulla käydään keskustelua kaverien kanssa – kuitenkin monesti kuvilla. Keskimääräinen lähetettyjen snappien – kuvien tai videoiden – määrä on viikonpäivästä riippuen vaihdellut viime aikoina noin 25-29 välillä.

Snapchatille ongelmia viime aikoina on aiheuttanut sen kasvun hidastuminen. Syyksi on nähty Facebookin aggressiivinen kilpailu, kun se on kopioinut Snapchatin tarinatoiminnon lähes sellaisenaan Facebookin, Messengeriin, WhatsAppiin sekä ennen kaikkea Instagramiin.

Snapchatissa päivittäin muiden käyttäjien 24 tuntia esillä pysyviä tarinajulkaisuja on katsellut viime aikoina noin 140-145 miljoonaa käyttäjää. Omia tarinoita julkaisee keskimäärin alle 60 miljoonaa eli noin kolmannes Snapchat-käyttäjistä päivittäin.

Instagram on kertonut sen vastaavalla Stories-tarinatoiminnolla olevan yli 300 miljoonaa käyttäjää.

Snapchatin muut toiminnot vähemmän suosittuja. Viime vuoden aikana lisätyn Snap Maps -karttatoiminnon käyttö on painunut alle 20 miljoonaan päivittäiseen käyttäjään eli vain 11 prosenttiin koko sovelluksen päivittäisistä käyttäjistä. Keskimäärin viidesosa käyttäjistä puolestaan katselee päivittäin medioiden Discover-julkaisuja.

Snapchat on kokemassa piakkoin merkittävän uudistuksen. Kavereiden ja medioiden sisällöt erotetaan toisistaan, kun kavereiden tarinat siirtyvät samaan näkymään keskustelujen kanssa kameran vasemmalle puolelle. Oikealle jäävät vain medioiden Discover-julkaisut sekä Snapin tekemät nostot eri käyttäjien julkaisemista tarinoista.

Snapchatin uudistuksia: kavereiden tarinat siirtyvät samaan näkymään keskustelujen kanssa, Discover-osio uudistuu.
Snapchatin uudistuksia: kavereiden tarinat siirtyvät samaan näkymään keskustelujen kanssa, Discover-osio uudistuu.