Myyttinen Nokia McLaren sai laajan videoesittelyn

Lumia 1020 -kamerapuhelimen myyttinen seuraaja, koodinimeltään McLaren, jäi lopulta julkaisematta. Tästä huolimatta puhelimesta on nähty kuvamateriaalia sekä kehityksen aikana että jälkeenpäin. Nyt ilmoille on kuitenkin saatu tähän asti kattavin katsaus siihen, mitä McLaren olisi tarjonnut Windows Phone -puhelinten käyttäjille.

Muutama vuosi takaperin älypuhelinmarkkinat seurasivat muiden aiheiden ohella tiiviisti Nokia Lumia 1020 -kamerapuhelimen seuraajan kehitystä. Alunperin Goldfinger-nimimerkkiä kantanut ja sittemmin McLaren-nimellä tunnettu projekti oli kehityksessä pitkään, mutta putosi lopulta kärryistä vuonna 2014 vain kuukausia ennen puhelimen suunniteltua julkaisua.

Nyt Windows Central, kertoo saaneensa käsiinsä McLaren-prototyypin, jonka kerrotaan olevan viimeisimpiä laiteversioita tuotteen kehitysajalta. Tuloksena on varsin kattava raportti, jonka mukaan McLaren koostui seuraavanlaisesta tekniikasta:

  • 5,5-tuumainen 1920 x 1080 pikselin LCD-näyttö
  • Qualcomm Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri
  • Kaksi gigatavua RAM-muistia
  • 32 gigatavua tallennustilaa ja muistikorttipaikka
  • 20 megapikselin PureView-kamera ZEISS-optiikalla ja optisella kuvanvakaimella
  • Kahden megapikselin etukamera
  • Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmä
Windows Centralin käsittelemä McLaren-prototyyppi.

Artikkelin lopusta löytyvällä videolla esitellään McLarenin ulkomuotoa ja toiminnallisuuksia. Laitteen kuoret ovat pohjaa lukuunottamatta metallia ja muotoilu muistuttaa paljon Lumia 1020:aa. Eräs suuri syy tähän on tietysti kookas kamerakumpu, jonka vuoksi McLareniin odotettiin aikanaan yli 40 megapikselin karkaavaa ”hirviökameraa”.

Todellisuudessa McLarenin kameran oli määrä osua 20 megapikselin tienoille. Windows Centralin mukaan kamerakummun suurin syy löytyykin optisesta kuvanvakainjärjestelmästä, jonka fyysistä kokoa on saatu pienennettyä uusimmissa Lumia-puhelimissa. McLarenin kamerakyvykkyyden täyteen potentiaaliin ei ikävä kyllä päästä tutustumaan, sillä prototyypin ohjelmisto tukee vain kahdeksan megapikselin kuvia.

Toinen erikoisuus on aikanaan huhuttu eleominaisuus – joka kulki nyt jo muuhun käyttöön varatun 3D Touch -nimikkeen alla. Kyseinen toiminto löytyy kuin löytyykin McLarenista ja on prototyypissä jo varsin toimiva. Nykyisin käytetyn painotunnistuksen sijaan McLarenin oli määrä tarjota lisää tietoa ja uusia vaihtoehtoja, kun käyttäjä ”leijutti” sormea ikonin yllä koskematta näyttöön. Lisäksi tunnistimet mahdollistavat esimerkiksi näytön herättämisen ja tai orientaation lukitsemisen, kun käyttäjä pitelee puhelinta.