Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Moni varustaa kotiaan etätyöhön – näitä tuotteita suomalaiset ostavat nyt verkkokaupoista

Web-kameroita, televisioita, VR-laseja ja pelikonsoleita. Hintavertailupalvelu Hintaopas selvitti, mitä tuotteita suomalaiset etsivät nyt ahkerasti verkosta.

Koronavirusepidemia on kasvattanut kodin elektroniikan etsintää verkosta. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan mukaan verkkokaupoista haetaan etenkin etätöihin sopivia laitteita ja viihde-elektroniikkaa.

”Kotitoimistojen varustusta päivitetään esimerkiksi web-kameralla ja kannettavalla tietokoneella. Myös televisioiden, VR-lasien ja erityisesti pelikonsoleiden sekä pelituolien suosio on kasvanut maaliskuun aikana merkittävästi”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Web-kamerat loppuunmyytyjä monista verkkokaupoista

Erityinen ostopiikki on nähty etenkin tuotteissa, joita tarvitaan etätyöhön ja kotitoimistoon. Hintaoppaan datasta selviää, että web-kameroiden suosio on kasvanut 15.-30. maaliskuuta 1 757 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Suuri kysyntä näkyy myös web-kameroiden hintakehityksessä. Hinnat ovat nousseet maaliskuun alusta kymmenellä prosentilla.

”Suuria kasvulukuja selittää osaltaan se, että normaalisti web-kamerat eivät kuulu Hintaoppaan suosituimpiin tuotteisiin. Nyt web-kamerat kiinnostavat kuluttajia poikkeuksellisen paljon, ja suosituimmat kameramallit ovat tällä hetkellä monista verkkokaupoista loppuunmyytyjä”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Hurjassa nousussa ovat myös varavirtalähteet, joiden haut ovat kasvaneet Hintaoppassa samana ajankohtana 653 prosenttia. Myös vuoden ympäri suosittujen kannettavien tietokoneiden kysyntä on maaliskuun loppupuolella kasvanut 40 prosenttia.

Hintaoppaan suosituimmat kannettavat tietokoneet:

  1. Lenovo IdeaPad L340-15 Gaming 81LK002EMX, 599€
  2. Asus VivoBook S14 S432FL-EB085T, 749€
  3. Asus TUF Gaming FX505DT-AL218T, 899€

Lisääntynyt aika kotona on Hintaoppaan datan valossa kasvattanut myös ihmisten kiinnostusta kodin siisteyteen ja sisäilman raikkauteen. Robotti-imureiden haut ovat kasvaneet 112 prosenttia ja ilmanpuhdistimien haut 70 prosenttia.

Kodin hankintoja tehdessä kannattaa olla tarkkana, sillä esimerkiksi suosituimman robotti-imurin Xiaomi Mi RoboRock S5:n saa halvimmillaan 379 eurolla ja kalleimmillaan hinta nousee 655 euroon.

Verkkokauppojen hintaerot näkyvät myös huoneilmaa puhdistavissa ja raikastavissa laitteissa. Suositun Electroluxin EAP300 -ilmanpuhdistimen hinnat vaihtelevat 199 eurosta 299 euroon.

”Hintojen vertailu eri verkkokauppojen välillä kannattaa, sillä parhaimmillaan säästö yhden laitteen kohdalla voi olla jopa satoja euroja”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Nintendo Switch –pelikonsoli nousi hittituotteeksi

Kodin viihtyvyyttä parannetaan tällä hetkellä päivittämällä televisio, pelikonsoli tai ostamalla VR-lasit. Televisioiden haut ovat kasvaneet Hintaoppaassa 73 prosenttia, pelikonsoleiden 50 prosenttia ja VR-lasien 180 prosenttia, kun verrataan tämän ja viime vuoden 15.–30. maaliskuuta välistä ajankohtaa.

Suosituin televisio Hintaoppassa on tällä hetkellä 65-tuumainen LG OLED65C9, suosituin pelikonsoli Sony PlayStation 4 Pro 1TB ja VR-laseissa ykkössijaa pitää Oculus Rift S -malli.

Yksittäisistä tuotteista kysyntä on kasvanut etenkin Nintendo Switch -pelikonsolin kohdalla. Etenkin lasten ja nuorten keskuudessa suositun pelikonsolin haut ovat kasvaneet Hintaoppaassa 177 prosenttia. Myös pelituolien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti 2597 prosenttia.

Samaan aikaan myös kiinnostus ulkoiluvälineisiin on kasvussa.

"Juoksukenkien haut kasvoivat 15.-30. maaliskuuta 69 prosenttia ja sähköpotkulautojen 51 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Viime keväänä hitiksi nousseet sähköpotkulaudat näyttävät olevan suosittuja myös tänä vuonna”, Matinvesi-Bassett toteaa.

Hintaoppaan suosituimmat sähköpotkulaudat:

1. Xiaomi MiJia M365 Sähköpotkulauta, 363,86€
2 .Xiaomi MiJia M365 Pro Sähköpotkulauta, 495,78€
3. Ninebot by Segway ES2 Sähköpotkulauta, 361,23€

Hintojen vertailu onnistuu kätevästi esimerkiksi ilmaisessa Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 800 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Hinnat tarkistettu 1.4.2020.

Kuvat: Valmistajat

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 19. tuotantokauden uudet jaksot nähdään sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.