Microsoftin xCloud-pilvipelipalvelun testi laajeni Suomeen

Microsoftin xCloud-pilvipelipalvelu on nyt koekäytettävissä myös Suomessa, Microsoft tiedottaa. Loppuvuodesta 2019 aloitettua testiä on nyt laajennettu uusille alueille.

Microsoft xCloud on Microsoftin pilvipohjainen pelipalvelu, joka tulevaisuudessa mahdollistaa Xbox-pelien suoratoiston verkon yli mobiililaitteeseen. Toistaiseksi vaatimuksena on Android-laite vähintään 6.0-käyttöjärjestelmäversiolla ja Bluetooth 4.0 -tuella. Pelaamiseen vaaditaan lisäksi Microsoft-tili sekä Bluetooth-yhteydellä varustettu Xbox One -peliohjain.

Pelien suoratoisto rajoittuu testivaiheessa vain muutamiin peleihin, joita ovat Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct ja Sea of Thieves. Ennakkoversiossa testaajien ei tarvitse maksaa peleistä.

Microsoftin mukaan xCloudin lokakuussa 2019 aloitettua testivaihetta laajennetaan vähitellen. Nyt koekäyttö on mahdollista yhteensä 14 maassa, ja halukkaat voivat ilmoittautua mukaan Microsoftin verkkosivujen kautta.

Microsoft aikoo julkaista xCloud-palvelunsa laajemmin vielä vuoden 2020 aikana. Samalla se painottaa kuitenkin laajentavansa koekäyttöä vastuullisesti aikana, jolloin verkkoyhteyksien sujuva toiminta on lisääntyneen etätyön vuoksi erityisen arvokasta.