Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoftin Surface-laitteisiin ilmestyi päivityksessä ongelma: suorittimen kellotaajuus kuristuu murto-osaan maksimista

Osa Microsoftin Surface-laitteista kärsii suorituskykyongelmista, käyttäjät valittavat esimerkiksi Redditissä. Ongelmat liittyvät todennäköisesti tuoreeseen päivitykseen ja niiden johdosta suorittimen kellotaajuus kuristuu murto-osaan totutusta.

Microsoftin Surface Book 2 ja Surface Book 6 rajoittavat osalla käyttäjistä automaattisesti suorittimen sisäistä kellotaajuutta noin 400 megahertsiin ilman selvää syytä. Tällä on luonnollisesti vaikutusta laitteiden suorituskykyyn, ja lukuisista virheraporteista päätellen ongelma on melko yleinen.

Microsoft on kommentoinut tapausta TechRepublicille ja ilmoittanut olevansa tietoinen tilanteesta. Yhtiön mukaan ratkaisua haetaan jo, ja korjaavan päivityksen pitäisi olla valmis melko ripeällä aikataululla.

Toistaiseksi ei tiedetä, mikä ongelman aiheuttaa, mutta sen arvellaan johtuvan tuoreesta päivityksestä. Päivitys sisältää todennäköisesti bugin, joka saa Surface Bookit alentamaan kellotaajuutta ylikuumenemisen estämiseksi, vaikka todellista riskiä ei olisikaan.