Mercedes-Benz yhteistyöhön Googlen kanssa - valitut palvelut osaksi tulevia autoja

Mercedes-Benz ja Google ryhtyivät kumppaneiksi.

Autonvalmistaja Mercedes-Benz pyrkii vahvistamaan kilpailukykyään kumppanuuksilla Googlen ja Nvidian kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Jo keväällä 2022 kerrottiin, että Mercedes-Benz on ottamassa käyttöön Android Automotive -käyttöjärjestelmän, muttei sen Google-palvelut sisältävänä versiona.

Nyt Mercedes-Benz on kuitenkin ryhtynyt yhteistyöhön Googlen kanssa, ja tuo autoihinsa tulevaisuudessa Googlen navigointipalvelut.

Mersuissa voi myös jatkossa katsella YouTubea auton ollessa pysäköitynä tai tason 3 itseajavan auton hoitaessa ajamisen kuljettajan puolesta.

Ilmeisesti Merdedes-Benzin diili Googlen kanssa kattaa vain tietyt sen palvelut, eikä laajaa kokonaisuutta, kuten esimerkiksi Volvolla ja Polestarilla sekä valituissa Renault-malleissa.

Kaikki Mercedes-Benzin tulevaan uuteen modulaariseen arkkitehtuuriin perustuvat autot tulevat sisältämään kojelaudassaan niin sanotun ”hypernäytön”, joka ulottuu kojelaudan laidalta toiselle. Uuden MB.OS-järjestelmänsä Mercedes-Benz tulee ottamaan käyttöön vuosikymmenen puolivälin tienoilla.

Lisäksi jatkossa Mercedes-Benzin kumppanina toimii Nvidia, jonka kanssa Mercedes-Benz on tehnyt yhteistyötä autonomisen ajamisen osalta jo vuodesta 2020 ja jonka piirejä otetaan jatkossa laajemmin käyttöön Mercedes-Benzeissä.

Nvidian kanssa Mercedes-Benz on solminut mielenkiintoisen sopimuksen, jossa se jakaa osan liikevaihdosta Nvidialle ja saa vastineeksi painettua teknologian ostohinnan alemmaksi. Mercedes-Benz puhuu uusien piirien myötä ”supertietokoneiden” tulosta sen autoihin.

Mercedes-Benz tulee tarjoamaan lisämaksusta asiakkaille mahdollisuuden varustaa autonsa LiDAR-anturiteknologialla ja tason 3 autonomisen ajamisen ominaisuuksilla, jotka mahdollistavat katseen suuntaamisen pois liikenteestä, kunhan kuljettaja on tarvittaessa valmiina ottamaan auton hallintaan.

Mercedes-Benzille LiDAR-antureita tulee toimittamaan Luminar Technologies, joka kertoi keskiviikkona sopineensa Mercedes-Benzin kanssa monen miljardin dollarin arvoisesta sopimuksesta tuleville vuosille.