Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Muistatko? Nokia 8110:lla oli rooli alkuperäisessä Matrixissa - nyt elokuvasta tulossa uusi versio

Vuosituhannen vaihteen aikakauden tapauksiin kuului myös The Matrix -elokuva.

Nyt Warner Bros on aikeissa tehdä legendaarisesta scifi-elokuvasta uuden version.

Suomalaisittain The Matrix muistetaan vielä aivan poikkeuksellisella tavalla siinä näkyvästi esillä olleesta Nokian 8110-puhelimesta. Elokuva nosti myös puhelimen kulttimaineeseen.

Matrixin ohella puhelimelle mainetta toi tietenkin myös sen massasta erottuva banaanimainen muoto.

”Elokuvassa käytetyn 8110:n liukukanteen oli filmausta varten viritetty jousi, jotta puhelin napsahtaisi hienosti auki. Tästä syystä moni sekoittaa puhelimen myöhäisempään 7110-malliin, jonka kannessa oli jo vakiona jousi. 8110:aa piti viritellä jo hieman kehitysvaiheessakin. (Nokialla teknologiajohtajana toiminut) Yrjö Neuvo muistaa, että prototyypin liukupinnoille piti levittää grafiittijauhetta, jotta kannen saisi liukumaan sulavasti. Muuten se ei onnistunut. Valmiissa mallissa ongelma oli jo ratkaistu”, kertovat Niko Kettunen ja Timo Paukku kirjassaan Kännykkä: Lyhyt historia.

Uuden Matrixin teko on vielä niin ensiasteella, että elokuvaan mahdollisesti tulevista puhelimista tuskin on vielä mitään tietoa. Nokia-puhelinten ohella myös Samsungilla on ollut roolinsa Matrixissa, sen jatko-osassa Reloadedissa vuodelta 2003.

Uuden Nokia 3310:n herättämä huikea kiinnostus ja suosio heittävät kuitenkin ilmoille kysymyksen: voisiko HMD Global tuoda takaisin myös 8110:n – ja vieläpä jälleen Matrixin kanssa yhteistyössä?

Videolla The Matrix -kohtauksessa nähdään Nokia 8110.