Lisätyn todellisuuden Harry Potter -peli julkaistiin ensimmäisillä markkinoilla – alkusuosio jää selvästi jälkeen saman kehittäjän Pokémon GOsta

Peliyhtiö Niantic onnistui vuoden 2016 kesällä luomaan ennennäkemättömän ilmiön Pokémon GO -mobiilipelillä, joka villitsi ympäri maailmaa ihmiset metsästämään Pokémoneja puhelimillaan.

Tällä viikolla Niantic on julkaissut ensimmäisillä markkinoilla seuraavan pelinsä, jonka kanssa yhtenä tavoitteena sillä on varmasti ollut vastaavan ilmiön synnyttäminen. Supersuosittuun kirja- ja sittemmin myös elokuvasarjaan pohjautuva Harry Potter: Wizards Unite julkaistiin Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa aiemmin tällä viikolla.

Ainakaan ensimmäisten tilastojen perusteella lisätyn todellisuuden Harry Potter -pelistä ei kuitenkaan ole syntymässä Pokémon GOn veroista villitystä.

Sovellusanalyysiyrityksen Sensor Towerin alustavien lukujen mukaan Harry Potter: Wizards Uniten ensimmäisen vuorokauden latausmäärä ylsi yli 400 000 lataukseen, jolla se kipusi esimerkiksi iPhone-sovellusten latauslistan kärkeen Yhdysvalloissa mutta jäi kuitenkin selvästi arvioidusta 7,5 miljoonasta Pokémon GO -latauksesta pelkästään Yhdysvalloissa sen ensimmäisen 24 tunnin aikana.

Harry Potter -peliltä kesti 15 tuntia nousta latauslistan kärkeen, kun Pokémon GO singahti sinne käytännössä samantien julkaisunsa jälkeen.

Lisäksi Harry Potter: Wizards Unite on tuottanut julkaisussaan rahaa huomattavasti Pokémon GOta verkkaisemmin. Se ei ole noussut tuottavimpien sovellusten listan kärkeen ja Sensor Tower arvioi pelin alun tuotoiksi vain reilut 300 000 dollaria, kun samassa ajassa Pokémon GO oli yltänyt jo 2 miljoonaan dollariin.

Arvioiden mukaan Harry Potter: Wizards Unite on huomattavasti Pokémon GOta syvempi ja monipuolisempi pelikokemus, joka osaltaan saattaa vaikuttaa pelaajien etenemiseen hitaammin maksaviksi asiakkaiksi. Pokémon GOn tavoin Harry Potter: Wizards Unite on ilmainen ladata ja pelata mutta pelissä voi tehdä erilaisia pelin sisäisiä ostoja.