LG:n uusi C2-televisio rikkoo OLED-ruutujen kokoennätyksen

C2-OLED-malli on pienin OLED-televisio, mitä kuluttajamarkkinoilla on koskaan nähty.

OLED-televisioistaan tunnetuksi muodostunut LG teki tämän vuoden televisiomallistonsa kohdalla uudistuksia useammassakin mielessä. Upouuden Lifestyle TV -mallistonsa julkaisemisen lisäksi tämä eteläkorealainen televisiojätti toi markkinoille suurimman OLED-television, mitä kuluttajamarkkinoilla on koskaan ennen nähty. 97:n tuuman ruutuhalkaisijalla varustettu G2-malli on epäilemättä vakuuttava ilmestys kenen tahansa televisioita selailevan tallaajan silmissä, eivätkä G2 ominaisuuksiensa tai kuvanlaatunsakaan puolesta liene jättämässä ketään hämmästyttämättä.

LG ei kuitenkaan jättänyt kolossaalista OLED97G2-malliaan ainoaksi kokoennätykseksi kuluttajamarkkinoiden OLED-televisioiden kohdalla. Myös maltillisemmassa hintapisteessä lymyilevä C-mallisarja sai tuumakokoennätyksen nimiinsä OLED42C2-mallin myötä. Kuten tarkkanäköisimmät saattavat mallikoodista arvatakin, kyseessä on 42-tuumainen, 4K-resoluutiolla varustettu OLED-televisio, joka puolestaan on kuluttajamarkkinoiden katalogin pienin OLED-malli. Pienestä koostaan huolimatta tämä televisio on kuitenkin ahdettu täyteen OLED-televisioiden parhaita ominaisuuksia.

LG 42C2 frame

Muutoksia viime vuoden C1-malliin nähden

LG:n viime vuoden televisiomallien julkaisun yhteydessä esiteltiin OLED evo -teknologia. Tämän teknologian ehkäpä tärkeimpänä päämääränä on parantaa kyseisellä lisänimikkeellä varustettujen OLED-televisioiden kuvan kirkkautta, joka onkin pitkään ollut yksi OLED-televisioiden selkeimmistä ongelmakohdista. Suuremman maksimikirkkautensa ansiosta nämä OLED-mallit kykenevät näyttämään selkeämpää kuvaa myös kirkkaammissa katseluympäristöissä.

Viime vuoden mallistoissa tämä uusi teknologia saatettiin löytää vain G1-mallin televisioista, joiden hintalappu oli etenkin C1-malliin nähden melko suuri, ajoittain jopa kaksinkertainen. LG:n uusimmasta teknologiasta saatiin siis nauttia vain pulittamalla siitä hieman verenpainetta nostattava hinta. Tänä vuonna asiaan tuli kuitenkin muutos, sillä OLED evo -teknologia löytyy myös tämän vuoden C-mallisarjan televisioista. Tämän ansiosta OLED evo -teknologiasta ei tarvitse enää maksaa maltaita, vaan myös C2-mallin ostajille on tarjolla kirkkaampaa OLED-kuvanlaatua, josta puolestaan on tämän 42-tuumaisen C2:n myötä mahdollista nauttia myös pienemmiltä katseluetäisyyksiltä.

Kuten on tapana, LG on myös päivittänyt televisioiden käyttöjärjestelmää, joka tottelee tänä vuonna nimeä WebOS 22. Viime vuoden mallien julkaisemisen kohdalla WebOS-käyttöjärjestelmä koki melko selkeän muodonmuutoksen, mutta tänä vuonna WebOS on pidetty paljolti samanlaisena, kuin vuosi sitten. LG on kuitenkin nimennyt WebOS 22 -käyttöjärjestelmän uudeksi ominaisuudeksi ainakin käyttäjäprofiilien luomisen mahdollisuuden. Tarkemmin sanottuna, television käyttäjät voivat luoda televisioon omat profiilinsa, ja näiden profiilien sisältötarjontaa suoratoistopalveluineen voidaan muokata käyttöjärjestelmän kotivalikossa.

Edelleen pelikäytössä edukseen erottuva televisio

Jo usean vuoden ajan LG:n OLED-televisioita ollaan pidetty yksinä parhaista televisioista pelikäytössä, joidenkin mielestä jopa parhaimpina. Osasyynä tähän voidaan mainita esimerkiksi pienet vasteajat, laajat pelaamiskokemusta parantavat ominaisuudet sekä tietenkin OLED-televisioiden kuvanlaatu. Etenkin C-mallisarja on ollut pelaajien suosiossa edellä mainittujen ominaisuuksien sekä suotuisan hintapisteensä ansiosta.

42C2 sopii tähän työnkuvaan kuin nenä päähän, sillä edeltäjiensä tavoin se pitää sisällään käytännössä kaikki ne ominaisuudet, jotka tekevät televisiosta sopivan rankempaankin pelaamiseen. Esimerkiksi ALLM, FreeSync, G-sync ja HGiG ovat muutamia standardeja, joiden on nykypäivänä käytännössä löydyttävä television sisuksista, mikäli sitä halutaan kutsua hyväksi pelitelevisioksi, ja C2-mallista nämä ominaisuudet tietenkin löytyvätkin. Lisäksi C2:n liitännät tukevat tätä statusta neljän HDMI 2.1 -liitännän sekä monipuolisten äänilähtöjen myötä.

LC 42C2

Viime vuodelta tutut Game Optimizer- ja Game Dashboard -valikot tekevät myös paluun tämän vuoden C-mallistoon. Näiden valikkojen avulla pelaajat voivat saada pelaamiskokemuksestaan enemmän irti esimerkiksi paremman kuvanlaadun sekä pienemmän vasteajan kautta. Television kuva-asetuksia voidaan muuttaa kuhunkin peliin sopivammaksi valitsemalla Game Optimizer -valikosta pelattavan pelin tyyli, kuten esimerkiksi räiskintä-, tai tai roolipeli. Television kuva-asetukset määrittyvät tällöin valitun pelityylin mukaan priorisoiden esimerkiksi pienemmän vasteajan kuvanlaadun edelle, tai toisinpäin. Game Optimizer -valikosta löytyy myös paljon eri säätöjä, joiden avulla näitä asetuksia voidaan räätälöidä pelaajan mieltymyksien sekä katseluympäristön mukaan.

Kaiken kaikkiaan 42C2 on monilta osin identtinen edeltäjämalliinsa, C1:een verrattuna. Erona on toki näin pieneen kokoluokkaan ulottuva valikoima C2:n kohdalla, eikä OLED evo -teknologian vaikutusta C2-malliston kuvanlaatuun pidä unohtaa tai väheksyä. Samankaltaisuudet näiden mallien välillä voidaan kuitenkin nähdä peräti vahvuutena, sillä viime vuodenkin C1-malli on kerännyt kehuja myös muun muassa Teknavin testipenkissä. Näin ollen, paljon konsolipelejä pelaavalle käyttäjälle C2-mallia voidaan suositella missä tahansa kokoluokassa, ja 42:n tuuman halkaisijalla varustettu vaihtoehto sopii täydellisesti pienempiinkin peliluoliin ja lyhyemmille katseluetäisyyksille.

Tekniset tiedot (OLED42C2):

  • Hinta: 1 399 euroa
  • alpha9 Gen 5 AI Processor 4K -prosessori
  • OLED evo -teknologia
  • WebOS 22 -käyttöliittymä
  • Liitännät:
    • 4x HDMI 2.1
    • 3x USB 2.0
    • Optinen äänilähtö
    • Bluetooth-äänilähtö
  • Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HLG, HDR 10 Pro
  • ALLM, G-sync, FreeSync, HGiG, VRR

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Canon EOS R -kameroilla uusia ulottuvuuksia valokuvaamiseen
Segwayn sähköiset kulkupelit testissä Teknavilla
iRobot säästää kodin siivoamisesta aiheutuvaa vaivaa
Wiser tekee mistä tahansa kodista monella tapaa älykkään
Withings tarjoaa apua terveellisempään elämään
Testi: LG C1 – pätevä OLED etenkin pelikäyttöön
Koeajossa uusi Ford Fiesta X – Teknavin Anniina: ”Sport-modella auto on huomattavasti pirteämpi!”