Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lapsille suunnatusta Xplora-rannekellopuhelimesta tuli myyntiin uusi versio Suomessa

Lapsen ensimmäinen puhelin voi olla rannekello.

Norjasta lähtöisin oleva Xplora on esitellyt Suomen markkinoille uuden version lapsille tarkoitetusta rannekellopuhelimestaan, Xplora X5 Playn.

Xplora-rannekellopuhelimella voi soittaa, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä sekä se mahdollistaa lapsen sijainnin seuraamisen GPS-paikannuksen avulla. Uusi Xplora X5 Play tarjoaa aiemmasta Xplora 4 -mallista tutut toiminnot ja ominaisuudet, mutta uudella designilla sekä suorituskyvystä huolehtivalla Qualcommin piirillä.

Uudet kellopuhelimet ovat myynnissä xplora.fi-verkkokaupan lisäksi myös Elisan verkkokaupassa, Verkkokauppa.comissa, Giganteissa, Prismoissa sekä Euronics- ja Power -kaupoissa. Suositushinta on 199 euroa.

Kellossa ei ole pelejä eikä sosiaalisen median sovelluksia, mutta kello toimii 2G / 3G / 4G -verkoissa puhelimena. SIM-kortti on esiasennettu laitteeseen, ja Xplora tarjoaa liittymän 12 euron kuukausimaksulla. Ennakkoon maksamalla kuukausihinta laskee hieman – 11 € / kk 6 kuukauden ennakkomaksulla tai 10 € / kk 12 kuukauden ennakkomaksulla.

Värivaihtoehtoja Xplora X5 Playsta ovat sininen, vaaleanpunainen ja musta.

Edeltäjänsä tavoin kello pohjautuu pinnan alla Android-käyttöjärjestelmään, mutta tämä ei näy käyttäjälle. IP68-luokitellusti 1,5 metrin syvyyteen asti upotuksen veteen kestävässä kellossa on 1,4 tuuman TFT LCD -näyttö, 2 megapikselin kamera sekä 800 milliampeeritunnin akku, josta riittää virtaa valmiustilassa 72 tunniksi.

Uudessa Xplora X5 Playssa on myös #GOPLAY-aktiviteettialusta. Laitteen askelmittarilla lapsilla on mahdollisuus ansaita XPLORA-kolikoita, joita he voivat käyttää pelaamiseen tai tuotteisiin #GOPLAY- sivustolla. Tältä osin Xplora tekee yhteistyötä Sony PlayStationin, Netflix Spy Racersin ja muiden kanssa.

Xplora Mobile toteutti aiemmin yhdessä Kauniaisten kaupungin kanssa viime vuonna laajan IRO Researchin toteuttaman tutkimuksen, jossa tarkasteltiin puhelimen ja älylaitteiden vaikutuksia esikouluikäisiin ja heidän perheisiinsä. Mukana oli kaksi kolmasosaa koko ikäluokasta. Seitsemän kuukauden tutkimusjakso alkoi marraskuussa 2019 ja siihen osallistui yhteensä 97 tutkimusperhettä.

Lasten ruutuaika ja sen tuomat konfliktit nousivat tutkimuksessa selkeästi esiin. 88 prosenttia vanhemmista raportoivat ristiriidoista, viidesosa jopa päivittäisellä tasolla, jotka johtuivat liiallisesta lasten ruutuajasta. Perheet vanhemmat raportoivat turhautumisesta ja väsymisestä ruutuaikakeskusteluihin.

Lasten liikkuminen ja aktiivisuus laski Suomessa viime keväänä peräti 35 prosenttia, eikä se ole palautunut koronaan edeltävälle tasolle. Xplorassa on askelmittari, josta saadun datan mukaan ennen koronaa ruotsalaiset lapset ottivat keskimäärin 9100 askelta päivässä ja suomalaiset 7200 askelta.

”Me Xploralla ymmärrämme vanhempien paineet hankkia lapselleen älypuhelin, mutta samalla haluamme tukea vanhempien tavoitetta pitää lapset mahdollisimman pitkään kiinni elävässä elämässä, leikin, liikunnan ja sosiaalisten suhteiden kautta. Siksi Xplora toimii aktiivisesti muun muassa iltapäiväkerhojen ja urheiluseurojen sekä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa yhteistyössä Suomessa”, kertoo Timo Vaskio.