Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuulokkeet ja laturista virtaa yhtä aikaa – Applen ratkaisu kömpelö, Belkinin parempi

Applen iPhone 7:ään tai iPhone 7 Plussaan ei voi liittää kerralla yhtäaikaisesti suoraan kuulokkeita ja laturia – laitteista kuin löytyy vain yksi Lightning-liitäntä eikä enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Lisävarusteet tuovat kuitenkin ratkaisun tähän mahdolliseen ajoittain eteen tulevaan ongelmaan.

Applen itsensä lisävarustearsenaalista ei tosin löydy kovinkaan mobiilia tapaa saada iPhone 7:ään kytkettyä kuulokkeet sitä samalla ladatessa. Se onnistuu Apple-lisävarusteista vain 45 euroa maksavalla Lightning Dock -telakalla, joka on tarkoitettu pöydällä tai muulla tasaisella pinnalla pidettäväksi. Lightning-telakassa on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Apple Lightning Dock.

Lisävarustevalmistajista kuitenkin ainakin jo Belkin on ehtinyt iPhone 7:n tuoman uuden liiketoimintamahdollisuuden apajille julkistamalla Lightning Audio + Charge RockStar -adapterin, jolla voi liittää sekä laturin että kuulokkeet yhtäaikaisesti Applen uutukaiseen.

Belkin Lightning Audio + Charge RockStar -adapteri.

Belkinin adapteri kytkeytyy iPhonen Lightning-liitäntään sekä sisältää itsessään kaksi Lightning-liitäntää. Lightningin sijaan 3,5 millimetrin liitännällä varustettujen kuulokkeiden liittämiseksi Belkinin adapterilla iPhoneen pitää siis vielä hyödyntää Lightning-3,5 mm -adapteria, jollaisen Apple toimittaa iPhone 7 -myyntipakkauksissa mukana.

Belkin tukee 12 watin tehoista latauksensekä 48 kilohertsin 24-bittisen äänen kulkua läpi adapterin.

Belkin Lightning Audio + Charge RockStarin hinta Yhdysvalloissa on 39,99 dollaria. Euromääräistä hintaa täällä ei ole vielä tiedossa.

Apple jätti 3,5 millimetrin kuulokeliitännän pois iPhone 7:stä, sillä se veisipaljon tilaa iPhonen sisällä sekä vaikuttaisi häiritsevästi komponenttien sijoitteluun – eikä tarvetta liitännälle enää Lightning-liitännän yhä kuitenkin löytyessä ja langattomuuden aikakaudella nähty.