Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jopa 120 watin pikalataus tulossa älypuhelimiin – Vivon teknologia täyttää akun alle vartissa tyhjästä täyteen

Akun pikalataus on ollut yksi parhaita jokapäiväistä elämää helpottavia uusia ominaisuuksia älypuhelimissa viime vuosina. Pikku hiljaa eri valmistajat ovat kasvattaneet pikalatausratkaisujensa tehoa, ja nyt kiinalaisvalmistaja Vivo on lyömässä pöytään uudet ennätyslukemat.

Vivo on kertonut ensitiedot sen uudesta 120 watin tehoisesta Super FlashCharge -pikalatauksesta. Vivon mukaan 120 watin pikalataus täyttää 4 000 milliampeeritunnin akun tyhjästä täyteen vain 13 minuutissa. 50 prosentin varaukseen asti akku täyttyy vain 5 minuutissa.

Vivo ei ole kertonut tarkemmin sen 120 watin pikalatauksen takana olevista teknologioista eikä vielä tiedetä, missä älypuhelimessa uusi tehokkaampi pikalataus on ensimmäisenä tulossa markkinoille.

Vivon uuden pikalatauksen teho yltää 120 wattiin.
Vivon uuden pikalatauksen teho yltää 120 wattiin.

Muista älypuhelinvalmistajista Xiaomi esitteli maaliskuussa 100 watin Super Charge Turbo -pikalatausta. Sillä 4 000 milliampeeritunnin akun täyttyminen tyhjästä aloittaen kesti 17 minuuttia, eli neljä minuuttia Vivon tehokkaampaa pikalatausta pidempään.

Samsung on myös aiemmin esitellyt vaadittavia komponentteja, joiden avulla 100 watin lataus on mahdollista älypuhelimiin toteuttaa.

Toistaiseksi julkistetuista, markkinoille tulossa olevista älypuhelimista tehokkain pikalataus on nähty Huawein taittuvanäyttöisessä Mate X:ssä, jossa on 55 watin SuperChage-pikalataus.

Vivo voi esitellä omaa uutta 120 watin pikalataustaan tarkemmin ensi viikolla osana Shanghain Mobile World Congress -messuja, jotka järjestetään 26.-28. kesäkuuta.