Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jolla-miehet lähtevät nyt lohkoketjubisnekseen – kehitteillä helppokäyttöinen kryptovaluuttaratkaisu älypuhelimiin

Jollan perustajiin lukeutuva Antti Saarnio sekä muutamia Jollan aiempia avainhenkilöitä on perustanut uuden Hong Kongiin rekisteröidyn ja siellä pääkonttoriaan pitävän Zipper-yrityksen, joka pyrkii kehittämään turvallisen ja helppokäyttöisen älypuhelinratkaisun kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille.

Zipper ryhtyy yhteistyöhön myös Jollan kanssa, ja ratkaisu on tarkoitus tuoda tarjolle Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä varustetuissa Sony Xperia -laitteissa. Zipper ja Jolla aloittavat yhdessä asiaan liittyvän yhteisöohjelman.

Polettimyynti käynnistyy

Zipper aloittaa tänään oman kryptovaluuttaansa ennakkomyynnin kotisivuillaan.

Kryptovaluutat, kuten Bitcoin, sekä niiden taustalla oleva teknologia-idea hajautetusta tilinpidosta, lohkoketju, on kasvanut viime aikoina yhdeksi teknologiamaailman kuumimmista osa-alueista.

Zipperin ja Jollan näkemyksen mukaan kasvun voimakkuudesta huolimatta yksi keskeisistä tunnustetuista haasteista on maksujen käsittelyn heikko käyttökokemus sekä yhteisen kehittäjäalustan puuttuminen. Zipperin ja Jollan tavoitteena on tuoda tähän ongelmaan ratkaisu. Zipperin kryptovaluutta rakentuu Ethereumin päälle.

Kryptovaluutan ennakkomyynnistä on tullut myös suosittu rahoituskeino. Zipper aloittaa myymään nyt ZIP-tokeneita eli poletteja, jotka ovat jatkossa käyttökelpoisia palvelussa. Valitut osallistujat saavat myös 30 prosentin bonuksen ja Zipperillä varustetun Sony Xperia X -älypuhelimen. Ihmiset hankkivat token-poletteja yleensä ennakkoon, koska niiden arvon ajatellaan tulevaisuudessa kasvavan niitä hyödyntävän palvelun yleistyessä.

“Ensimmäisessä vaiheessa Zipperin ratkaisu tarjoaa kryptovaluuttojen käyttäjille helpon ja turvallisen tavan hoitaa päivittäisiä maksuja mobiilisti”, kommentoi Antti Saarnio, Zipperin perustaja. “Lohkoketjun ansiosta ihmiset pystyvät toimimaan omina pankkeinaan ja hallitsemaan kryptovaluuttalompakoitaan. Tällä hetkellä oman kryptoidentiteetin ja henkilökohtaisten tunnusten hallinnointi on hankalaa ja vaatii käyttäjiltä erityistä tarkkuutta. Zipperin ratkaisu tekee identiteetin ja tunnusten hallinnasta helppoa, turvallista ja automaattista sen hajautetun tunnusten tallennusratkaisun ansiosta. Aloitamme tämän ratkaisun kehittämisen Jollan Sailfish X  -yhteisöohjelmassa, joka tarjoaa erinomaisen kehitysalustan projektille.”

Saarnion lisäksi Zipperin perustajia ovat avoimen lähdekoodin osaaja Carsten Munk sekä aiemmin Jollalla muun muassa tuotteista ja liiketoiminnan kehityksestä johtajana vastannut Pasi Rusila. Myös Jollan aiempi toimitusjohtaja Marc Dillon toimii Zipperin lähettiläänä.

Jolla yhtenä kumppanina

“Lohkoketju- ja kryptovaluuttakehitys menee tällä hetkellä kovaa vauhtia eteenpäin. Jolla haluaa
tarjota toimivan kehitysympäristön hajautettujen sovellusten kehittäjille ja muille lohkoketjuteknologian pioneereille”, kommentoi Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki. “Kryptovaluutat ovat myös erinomainen tapa palkita oman Sailfish-yhteisömme aktiivijäseniä. Tällainen mekanismi on meiltä aikaisemmin puuttunut.”

Zipperiä kuvaillaan avoimeksi sovellusalustksia, johon ovat tervetulleita kaikentyyppiset lohkoketjua hyödyntävät sovellukset. Jollan lisäksi kumppaneina ovat jo sveitsiläinen lohkoketjuprojekti Streamr, joka on keskittynyt reaaliaikaiseen tiedon monetisointiin sekä Nebulas, jonka perustajat ovat Kiinan lohkoketjupioneereja ja joka on kehittänyt toimivan hakukoneen lohkoketjuprojekteille.

Streamrin avulla tulevaisuudessa älypuhelinten käyttäjät voivat esimerkiksi saada
korvausta omien tietojensa jakamisesta isoille tietoa hyödyntäville yhtiöille sen sijaan, että
antaisivat niitä ilmaiseksi.

Jollan ja Zipperin tavoitteena on tuoda Zipper-kehitysalusta Sailfish X:llä pyöriviin Sony Xperia –
laitteisiin vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Samaan aikaan Zipper on tuomassa
alustaa myös useille Android-laitteille.

Steamr tarjoaa mahdollisuutta jakaa omia tietoja korvausta vastaan.
Steamr tarjoaa mahdollisuutta jakaa omia tietoja korvausta vastaan.