Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone X:n näytönvaihto 77 prosenttia aiempia iPhoneja kalliimpaa

Applen uusi iPhone X tuli tänään ennakkotilattavaksi. Se on historian toistaiseksi kallein iPhone-malli. Suomessa iPhone X:n hinnat ovat ovat 1 179 euroa 64 gigatavun ja 1 349 euroa 256 gigatavun tallennusmuistilla.

iPhone X:n ennakkotilattavaksi tuomisen ohella Apple on nyt kertonut myös sen huoltohinnoista.

Applen hinta iPhone X:n rikkoutuneen näytön korjaamiselle, eli käytännössä sen vaihtamiselle uuteen, on 321,40 euroa. Tämä on merkittävästi enemmän kuin aiempien iPhone-mallien näyttöjen korjaushinnat: Applella iPhone 6s / 7 / 8 -mallien näytön korjaus maksaa 181,40 euroa ja iPhone 6s Plus / 7 Plus / 8 Plus -mallien 201,40 euroa.

Näin 5,8 tuuman kokoisen, ensi kertaa iPhonessa OLED-teknologialla toteutetun iPhone X:n näytön korjaus maksaa 77 prosenttia enemmän kuin aiempien 4,7 tuuman iPhone-mallien ja 60 prosenttia enemmän kuin aiempien 5,5 tuuman iPhone-mallien.

Myös muiden takuun ulkopuolisten vikojen kuin näytön korjaamisen hinta on iPhone X:n osalta korkeampi kuin aiemmille iPhone-malleille. Koko Applen iPhone-korjaushinnasto löytyy alta.

Nämä hinnat ovat voimassa nimenomaan Applen suorittamissa korjauksissa. Nykyisin iPhoneja korjataan paljon myös valtuuttamattomissa huoltoliikkeissä, joiden hinnat ovat useimmiten jonkin verran alhaisemmalla tasolla. Todennäköisesti kuitenkin myös ne hinnoittelevat iPhone X:n korjaamisen huomattavasti aiempia malleja kalliimmaksi.

Applen korjaushinnat eri iPhone-malleille.
Applen korjaushinnat eri iPhone-malleille.