Huima parannus: iPhone 6s Plus yllättää akkukestollaan

Applen uudet iPhonet tulivat hiljattain myyntiin muutamissa maissa ja saatavuus leviää 9. päivä lokakuuta 40 uuteen maahaan – myös Suomeen. PhoneArena on saanut iPhone 6s Plussan testaukseen ja se on jo julkaissut akkutestinsä tuloksen. Tulos yllättää, sillä se on huomattavasti viime vuotisen iPhone 6 Plussan tulosta parempi, vaikka akun kokoa on pienennetty.

iPhone 6s Plussassa on 2 750 milliampeeritunnin akku, joten se on 185 milliampeerituntia iPhone 6 Plussan 2 915 milliampeeritunnin akkua pienempi. iPhone 6s Plussan suurimmissa haastajissa, Galaxy Note5:ssä ja Galaxy S6 edge+:ssa, on 3 000 milliampeeritunnin akku.

PhoneArenan testi on kehitetty vastaamaan peruskuluttajan normaalia käyttöä. Testissä näytön kirkkaus on asetettu 200 nitiin. Testiohjelma pyörii laitteessa niin kauan kuin akkua riittää ja tulokset ilmoitetaan tunneissa ja minuuteissa.

Verkkosivusto odotti saavansa iPhone 6s Plussalle noin kuuden tunnin tuloksen, sillä iPhone 6 Plussan tulos oli 6 tuntia ja 32 minuuttia. Toisin kuitenkin kävi, koska iPhone 6s Plus sai vakuuttavan tuloksen: 9 tuntia ja 11 minuuttia. Se on täsmälleen sama tulos kuin Samsungin Galaxy Note 5 -älypuhelimella. Galaxy S6 edge+:n tulos on taas hieman parempi, 9 tuntia ja 29 minuuttia.

Galaxy S6 edge+