Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Instagramin perustajat jättämässä yhtiön – syynä näkemyserot Zuckerbergin kanssa

Instagramia perustamassa mukana olleet Kevin Systrom ja Mike Krieger ovat jättämässä yhtiönsä, uutisoi alun perin New York Times. Kaksikko teki päätöksen, koska tulevaisuuden visiot Facebook-johtaja Mark Zuckerbergin kanssa eivät osuneet yksiin, nimettömät lähteet kertovat.

Instagramin toimitusjohtaja Kevin Systrom ja teknologiajohtaja Mike Krieger jättävät Facebookin omistaman yhtiönsä. Kaksikko perusti Instagramin vuonna 2010 ja Facebook osti sen kaksi vuotta myöhemmin miljardin dollarin hintaan. Bloomberg tietää lähdön syyn piilevän kasvavissa erimielisyyksissä Facebook-johdon kanssa siitä, millaiseksi Instagramia tulevaisuudessa kehitetään.

Aiemmin tänä vuonna myös niin ikään Facebook-omisteisen WhatsAppin perustaja Jan Koum jätti työnsä, minkä lisäksi Facebook on muutenkin sekoittanut pakkaa johtokuntansa osalta laittamalla kokoonpanoa uusiksi.

Business Insider kertoo, etteivät Systrom ja Krieger toistaiseksi osaa kertoa tulevaisuudestaan. Ensin molemmat aikovat kuitenkin pitää pienen loman, tarkoituksenaan ”löytää uteliaisuutensa ja luovuutensa uudelleen”. Kaksikko lähtee Instagramin johtoportaasta tulevien viikkojen kuluessa.

”Kevin ja Mike ovat erikoislaatuisia johtajia ja Instagramissa näkyvät heidän molempien luovuutensa ja taitonsa. Olen oppinut heiltä paljon viimeisten kuuden vuoden aikana, ja olen nauttinut heidän kanssaan työskentelystä. Toivon heille kaikkea hyvää, enkä malta odottaa nähdä, mitä he keksivät seuraavaksi”, kommentoi Zuckerberg yhtiönsä viimeisintä käännettä.

Instagram on toistaiseksi pysynyt suhteellisen hyvin erossa Facebookia koskettaneista ongelmista, kuten aiemmin tänä vuonna kuohuttaneesta Cambridge Analytica -skandaalista. Nähtäväksi jää, millaiseksi kuvapalvelu kehittyy tulevaisuudessa – linja saattaa nimittäin muuttua, nyt kun johtoporras vaihtuu.