Huawei Watch GT:stä kaksi uutta Active-tyyliversiota

Huawei on julkistanut uusien P30-sarjan huippupuhelintensa rinnalla myös kaksi uutta tyyliversiota sen yksinkertaisesta ja pitkän akunkeston tarjoavasta Watch GT -älykellosta.

Uudet Huawei Watch GT Active Edition -värit rannekkeille ovat vihreä ja oranssi. Rannekkeiden värin lisäksi eroa aiemmasta on kellotaulun ympäryksessä, johon on nyt merkitty numeroina 24 tunnin vuorokausikello.

Uusienkin Watch GT Active -versioiden suositushinta on 249 euroa. Huawei tarjoaa vihreällä rannekkeella varustetun Watch GT Active -kellon kaupan päälle uuden P30 tai P30 Pro -puhelimen ostajalle 7. huhtikuuta asti.

Teknisiä uudistuksia uudet vihreä- ja oranssirannekkeiset Watch GT -versiot eivät tuo. Kello on edelleen varustettu 1,39 tuuman pyöreällä AMOLED-kosketusnäytöllä, kahdella painikkeella, optisella sykemittarilla, GPS-paikannuksella sekä Bluetooth-yhteydellä.

Vasemmalla alkuperäinen Huawei Watch GT, oikealla vihreällä fluoroelastomeerirannekkeella Huawei Watch GT:n uusi Active-versio. Huomaa kellon kehyksessä merkinnät 24 tunnin kellolle.
Vasemmalla alkuperäinen Huawei Watch GT, oikealla vihreällä fluoroelastomeerirannekkeella Huawei Watch GT:n uusi Active-versio. Huomaa kellon kehyksessä merkinnät 24 tunnin kellolle.

Watch GT:n erikoisuus on alusta alkaen ollut moniin muihin älykelloihin verrattuna pitkä akunkesto: Huawein mukaan akunkesto on 14 päivää tyypillisessä käytössä (sykemittaus päällä, 90 minuuttia harjoittelua viikossa) tai jopa 30 päivää rajoitetussa käytössä (sykemittaus pois, ilmoitukset viesteistä ja puheluista), sekä 22 tuntia harjoittelussa jatkuvalla sykemittauksella ja GPS-paikannuksella

Watch GT:ssä on käytössä Huawein oma kevyt käyttöjärjestelmä, johon ei voi asentaa lisäsovelluksia. Se yhdessä vähävirtaisen piiriratkaisun kanssa mahdollistaa pitkän akunkeston. Käyttöjärjestelmä sisältää keskeisimmät tarpeelliset toiminnot ja osaa esittää ilmoitukset paritetusta älypuhelimesta, muttei tarjoa edelleenkään minkäänlaisia vastausmahdollisuuksia.

Huawein mukaan se on kehittänyt ohjelmistoa muutamilla päivityksillä. Aiemmin suppea kellotauluvalikoima laajentuu jatkossa kellotaulukaupalla, josta voi ladata uusia kellotauluja käyttöön. Lisäksi harjoittelutilassa voi saada reaaliaikaista ohjausta sekä asettaa aikarajat harjoituksille ja sydämen sykealueille. Uutena harjoitusmuotona tuetaan triathlonia. Uinnin seuranta on myös kehittynyt, ja tallentuvia tietoja ovat uintityyli, matka ja vetotiheys.

Huawei Watch GT:n aktiivisuus- ja harjoittelutoiminnoissa hyödynnetään myös suomalaisen Firstbeatin osaamista. Kello ja Huawein terveyssovellus osaavat tarjota erilaisia käyttäjälle räätälöityjä harjoitusohjelmia. Firstbeatin ydinosaaminen on sykeanalyysissä. Kello yhdessä terveyssovelluksen kanssa huomioi käyttäjän kunnon, jonka perusteella ne suosittelevat sopivan rankkoja juoksuharjoitteluohjelmia.

Lue tästä aiempi arvostelumme Huawei Watch GT:stä!

Huawei esitteli tänään Watch GT:stä myös pienemmän 42 millimetrin Elegant-malliversion mustana ja valkoisena väriversiona yhden viikon akkukestolla. Nämä Elegant-versiot eivät ole ainakaan toistaiseksi tulossa Suomessa myyntiin.

Huawei Watch GT:n tekniset tiedot

 • Runko ruostumatonta terästä, kehys keraamia ja muovia, DLC-pinnoite (diamond-like carbon)
 • 5ATM-luokiteltu vedenkestävyys (50 metrin syvyyteen asti)
 • 1,39 tuuman pyöreä AMOLED-värikosketusnäyttö 454×454 pikselillä (326 pikseliä tuumaa kohti)
 • Kaksi painiketta: virta- ja toimintopainike
 • Optinen sykemittari
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri (ilmapuntari) / valoisuuden tunnistin
 • 16 megatavua RAM-muistia
 • 128 megatavua tallennusmuistia
 • GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
 • Bluetooth 4.2 LE -yhteys
 • Magneettinen latausliitäntä
 • Akunkesto 14 päivää tyypillisessä käytössä (sykemittaus päällä, 90 minuuttia harjoittelua viikossa) tai jopa 30 päivää rajoitetussa käytössä (sykemittaus pois, ilmoitukset viesteistä ja puheluista), 22 tuntia harjoittelussa jatkuvalla sykemittauksella ja GPS-paikannuksella
 • Mitat 46,5 x 46,5 x 10,6 millimetriä
 • Paino 46 grammaa ilman ranneketta
 • Rannekkeen ympärysmitta 14-21 senttimetriä
 • Android 4.4 / iOS 9.0 tai uudempi -yhteensopiva