Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei vahvisti: P40-sarjan huippupuhelinten julkistus 26. maaliskuuta järjestetään verkkotapahtumana

Huawei on vahvistanut, että sen P40-sarjan huippupuhelinten julkistus 26. maaliskuuta tuleekin tapahtumaan jälleen vain live-lähetyksenä verkossa. Alun perin Huawei suunnitteli julkistustilaisuutta järjestettäväksi Pariisissa mutta koronavirustilanne on johtanut suunnitelmien muutokseen.

Aiemmin monet mobiililaitevalmistajat, muun muassa Huawei, muuttivat Barcelonan Mobile World Congressin yhteyteen suunnitellut julkistustilaisuutensa jo verkkotapahtumiksi.

Odotuksissa olevat uutuusmallit P40, P40 Pro ja P40 Pro Premium Edition ovat paljastuneet vuotaneissa virallisissa kuvissa jo aiemmin.

Paljastukset ovat kertoneet, että P40-sarjalaisista P40:een on tulossa kolme, P40 Prohon neljä ja P40 Pro Premium Editioniin viisi takakameraa.

Pääkamera P40-puhelimissa on tämänhetkisten tietojen mukaan tarkkuudeltaan 52 megapikseliä ja tuottaa oletuksena 13 megapikselin otoksia. Lisäksi kaikkiin malleihin odotetaan ultralaajakulma- ja telekameraa. Ainakin huippumallin ultralaajakulmakamerankin tarkkuus on 40 megapikseliä.

P40 Prossa ja P40 Pro Premium Editionissa telekamera on rakenteeltaan periskooppityyppiä. P40 Pron odotetaan tarjoavan edeltäjänsä P30 Pron tavoin yhä 5x optisen zoomin, kun Premium Editionissa optinen zoom kaksipeilisen periskooppirakenteen ansiosta huhujen mukaan jopa 10x. Sen rinnalla Premium Editionissa pitäisi olla toinen perinteisempi 3x optisen zoomin telekamera.

Kaksi etukameraa P40-puhelimissa sijaitsevat näytön vasemman yläkulman reiässä.

Lisäksi P40-sarjan puhelimiin odotetaan muun muassa integroidulla 5G-modeemilla varustettua Kirin 990 5G -järjestelmäpiiriä. Akun pikalatauksen enimmäistehoksi odotetaan P40:ssä 22,5 wattia ja P40 Prossa 40 wattia. Premium Edition voi tukea vielä suurempaa lataustehoa.

P40-puhelimet ovat tulossa markkinoille ilman Google-palveluja johtuen Yhdysvaltojen rajoituksista. Sen sijaan puhelimissa on Huawein oma AppGallery-sovelluskauppa ja Huawei Mobile Services -taustapalvelut sovelluksille.

Alla aiemmat P40-sarjan vuotokuvat.

Huawei P40 Pro Premium Edition. Kuva: @evleaks.
Huawei P40 Pro Premium Edition. Kuva: @evleaks.
Huawei P40 Pro eri väreissä. Kuva: 91mobiles.
Huawei P40 Pro eri väreissä. Kuva: 91mobiles.
Huawei P40. Kuva: 91mobiles.
Huawei P40. Kuva: 91mobiles.
Huawei P40 Pro mintunvihreänä. Kuva: Evan Blass.
Huawei P40 Pro mintunvihreänä. Kuva: Evan Blass.