Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hinnat Applen App Storessa nousevat pian - näin sovellukset kallistuvat 5. lokakuuta

Sovellusten hinnat muuttuvat valuuttakurssimuutosten seurauksena.

Apple on ilmoittanut tekevänsä muutoksia App Store -sovelluskauppansa hintatasoihin 5. lokakuuta alkaen useissa eri maissa.

Hintatasoihin tulee muutoksia Chilessä, Egyptissä, Etelä-Koreassa, Japanissa, Malesiassa, Pakistanissa, Puolassa, Ruotsissa, Vietnamissa sekä kaikissa euromaissa.

Apple ei ole tarjonnut perusteluja hintatasojen muutoksille, mutta syynä on todennäköisesti valuuttakurssien kehittyminen suhteessa dollariin. Viimeisen vuoden aikana euro on heikentynyt merkittävästi suhteessa dollariin, joten valitettavasti App Storen hintatasot euroissa tulevat nyt nousemaan.

Vietnamissa muutoksia hintatasoissa selittää lisäksi hintoihin pian uutena lisättävät verot.

App Storessa sovellusten ja sovellusten sisäisten ostojen hinnoittelu ei ole täysin vapaata sovelluskehittäjille, vaan hinnat täytyy asettaa Applen määrittämien tasojen mukaisesti. Nyt nämä hintatasot ovat nousemassa euroissa kautta linjan, mutta sovellusten hinnoissa ei kaikissa tapauksissa välttämättä nähdä vastaavaa muutosta, jos sovelluskehittäjä päättää muuttaa sovelluksensa tai sen sisäisen oston hinnan tasoa.

Esimerkiksi pienin mahdollinen hintataso 1 on nousemassa nyt 0,99 eurosta 1,19 euroon, hintataso 2 taas 1,99 eurosta 2,49 euroon ja hintataso 10 puolestaan 9,99 eurosta 11,99 euroon. Koko Applen päivitetty, pian voimaan tuleva hinnoitteluluokitus löytyy alta tämän artikkelin lopusta.

Hintatasojen muutos ei suoraan vaikuta automaattisesti uusiutuvien tilausten hintoihin.

App Storen hintatasot eri alueilla kehittyvät valuuttakurssien muutosten mukaisesti. Viimeksi vasta elokuussa 2021 Apple laski euromääräisiä App Storen hintatasoja. Nyt heiluri lyö voimakkaammin toiseen suuntaan, sillä hintatasot ovat nousemassa enemmän kuin ne reilu vuosi sitten laskivat.

App Storen lokakuussa 2022 voimaan tulevat hintatasot.
App Storen lokakuussa 2022 voimaan tulevat hintatasot.