Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlelta todellinen yllätystemppu! Julkaisi jo kuvan Pixel 4 -älypuhelimesta – esillä uusi kameraratkaisu

Googlen seuraavan sukupolven huippuluokan älypuhelin, Pixel 4, on noussut tällä viikolla ryminällä huhuihin ja puhelimesta on nähty mallinnospaljastus ja kuultu erinäisiä raportteja. Google on nyt reagoinut huhuihin varsin yllättävällä tavalla – julkaisemalla Twitterissä Pixel 4:stä jo puhelimen takaa paljastavan kuvan.

Vahvistuksen kuvasta saa Pixel 4:n neliön muotoinen, muusta takapinnasta korotettu kamera-alue, jolla näyttää sijaitsevan kaksi kameraa, LED-kuvausvalo sekä ainakin yksi, ilmeisesti toinenkin, lisäanturi. Huhujen mukaan Pixel 4 tulee olemaan edelleen varustettu Pixel 3 -puhelinten tavoin spektrianturilla.

Yleensä Google on esitellyt Pixel-puhelimensa vasta lokakuussa, mutta virallisen kuvan julkaiseminen jo nyt herättelee väistämättä ajatuksia varhaisemmasta julkaisusta tänä vuonna.

Etupuolelta Googlen julkaisema kuva ei Pixel 4:ää paljasta. Huhujen mukaan edestä löytyisi viisi ”kuvaamiskomponenttia”, joista osaa käytettäisiin ilmeisesti esimerkiksi Applen iPhone X -sarjan puhelimista tutun edistyneen, mahdollisesti myös Pixelissä infrapunalaseria hyödyntävän kasvojentunnistuksen toteuttamiseen. Pixel 4:ssä ei välttämättä myöskään ole lainkaan lovea näytössä, vaan perinteinen kookkaampi reunus näytön yläpuolella.

9to5Google-sivusto puolestaan on raportoinut, että Pixel 4 sisältäisi Googlen Project Soli -piirin. Jo vuonna 2015 esitellyssä Soli-projektissa Google on kehittänyt eleohjausta, jossa käden ja sormien pienet liikkeet laitteen edessä voitaisiin tunnistaa ja niitä käyttää laitteen ohjaamiseen. Liikkeet tunnistetaan pienikokoisella tutka-anturilla. xda-developers-sivusto on myös löytänyt tulevan Android Q -käyttöjärjestelmän testiversiosta viitteitä uuteen Aware-anturiin, joka voi liittyä Project Soliin. Osa asetuksista esitetään vain, jos laitteessa on tällainen Aware-anturi. Eleohjauksella voisi ilmeisesti ainakin ohjata musiikin toistoa.

Pixel 4 -puhelimiin odotetaan Qualcommin tehokkainta Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä mutta muuten yksityiskohdat teknisistä uudistuksista ovat vielä edellä esitetyn ohella vain arvailujen varassa.