Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google sulkee taas yhden palvelun – tätä karttatyökalua tuskin edes tiesit

Google on jälleen sulkemassa yhden palvelunsa syyskuussa. Tällä kertaa lähtöpassit saa Seuraa maailmaasi, joka jäi Google Mapsissa vähälle huomiolle.

Seuraa maailmaasi on yksinkertainen työkalu satelliittikuvien seurantaan Google Mapsin avulla. Se lähettää käyttäjälle ilmoituksen aina, kun valitulle alueelle lisätään uutta satelliittikuvaa. Palvelun avulla on voinut esimerkiksi seurata vanhan kotiseutunsa tai muuten mielenkiintoisen alueen kehitystä satelliittikuvien avulla, mutta nyt lysti loppuu.

Google sulkee Follow Your World -palvelun 30. syyskuuta, ja käyttäjillä on sulkemiseen asti aikaa ladata mielenkiinnonkohteensa tietokoneelleen KML-tiedostona.

Googlen mukaan palvelu lakkautetaan, sillä yhtiön karttapalvelu tarjoaa tätä nykyä monenlaisia pitkälti vastaavia toimintoja satelliittikuvien tutkailuun. Seuraa maailmaasi ei myöskään päässyt suuren yleisön tietoisuuteen, mikä varmasti helpotti lopetuspäätöstä.

Kuluvana vuonna Google on toden teolla kunnostautunut palveluiden sulkemisessa. Keväällä hakukonejätti kuoppasi useita palveluita, ja sama tahti vaikuttaa jatkuvan myös syksyllä.